Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle inte överleva – de begraver honom”

Stjärnornas uppmaning: "Stanna hemma"
Lewis Hamilton.Foto: SCOTT BARBOUR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Charles Leclerc i Ferrari.Foto: NPH / BRATIC VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/NORDPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Lewis Hamiltons kopplas ihop med Ferrari då hans miljardkontrakt löper ut med Mercedes.

Nu varnas britten för en flytt – av F1-pampen Bernie Ecclestone.

– De kommer att begrava honom, säger Ecclestone enligt RaceFans.

Lewis Hamilton har varit Mercedes trogen sedan flytten från McLaren år 2012. 35-åringen har tagit sex världsmästartitlar och jagar nu Michael Schumachers rekord på sju VM-titlar.

Frågan är inte bara om – utan i vilket stall – som britten kommer att ta sin sjunde världsmästartitel.

Hamiltons kontrakt med Mercedes går nämligen ut efter säsongen och rivalstallet Ferrari, som under 90-talet hade just Schumacher som sitt stora affischnamn, har ryktats förbereda ett bud för att locka över Hamilton. I vintras bekräftade Ferraris vd Louis Camilleri att man haft kontakt med Hamilton om en eventuell övergång.

– Det har blivit offentligt att Lewis har haft en dialog med vår ordförande. Vi är såklart väldigt smickrade att speciellt Lewis men även andra förare vill komma till vårt stall. Alla förare som är med i F1 vill köra en Ferrari, sa Camilleri enligt Guardian

Pekas ut som Vettels ersättare

Ferrari har för närvarande ett långtidskontrakt med stjärnskottet Charles Leclerc och ett avtal med Sebastian Vettel som löper ut efter 2020. Det har spekulerats i att Vettel tänker avsluta sin karriär efter säsongen, vilket skulle öppna upp en plats för Hamilton.

F1-pampen Bernie Ecclestone som har varit manager och stallägare – numera pensionerad sedan tre år – varnar nu Hamilton för en flytt till Ferrari.

– Alla de här förarna är inte bättre än det stöd de får (av stallet). Lewis har maximalt stöd nu. Det finns ingenting som saknas sett till hur de backar upp honom, säger han enligt RaceFans.net.

Riskerar att bli tvåa i teamet

89-åringen menar att Hamilton skulle riskera att bli ”tvåa” bakom stjärnskottet Charles Leclerc.

– Han är van vid att mer eller mindre bestämma allting. Jag tror att om han gick till Ferrari och deras ”tvåa”, som de nästan ser som sin etta nu, fortsätter att prestera så skulle han inte överleva där, säger Ecclestone och fortsätter:

– Om Ferrari blir förälskade i Leclerc så är det precis vad som kommer att hända. Och då kommer de att begrava honom (Hamilton), säger Ecclestone.

Lewis Hamilton tjänar nu 480 miljoner om året. Enligt brittiska uppgifter förbereder Mercedes ett nytt avtal över tre år som skulle ge honom drygt 732 miljoner kronor per år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.