Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Stjärnan återvänder till F1

Foto: HOCH ZWEI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HOCHZWEI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: ALEXANDER F. YUAN / AP
Foto: SILVIA IZQUIERDO / AP

Nu är det klart: Fernando Alonso återvänder till formel 1. Den spanske racinglegendaren kommer att köra för Renault från och med nästa säsong, bekräftar teamet.

– Renault är min familj. Mina allra bästa minnen från formel 1 är från när jag vann mina två VM-titlar. Men nu ser jag bara framåt, säger Alonso.

2018 tog Fernando Alonso beslutet att lämna formel 1. Detta efter att ha kört i serien sedan 2001 för team som Renault, McLaren och Ferrari, med två världsmästartitlar på meritlistan.

Nu är den spanske storstjärnan tillbaka. 

I ett pressmeddelande bekräftar Renault att Alonso, som fyller 39 år senare den här månaden, kommer att ersätta Daniel Ricciardo i teamet, då den australiensiske föraren kommer att flytta till McLaren nästa år.

– Jag är otroligt stolt och känslosam över att kunna återvända till det team som gav mig chansen i början av min karriär, och som nu ger min möjligheten att få komma tillbaka och tävla på den allra högsta nivån. Teamet vill återvänta till prispallen och det vill jag också, säger Alonso.

Teamchefen om Fernando Alonso: ”Naturligt val”

Alonsos kontrakt inleds nästa säsong och sträcker sig över ett år. Han blir teamkamrat med Esteban Ocon.

– Hans närvaro inom teamet kommer vara en otrolig tillgång för oss både sportsligt och för vårt varumärke, som han är väldigt förknippad till. Styrkan i det band som finns mellan honom, teamet och fansen gjorde honom till ett naturligt val för oss , säger Renaults teamchef Cyril Abiteboul.

Alonso avslutade sin senaste sejour i formel 1 med flera tunga år hos McLaren. Han lämnade sporten eftersom han menade att han redan uppnått allt han velat uppnå, och att han ville utmana sig själv i andra serier.

Ett av de största målen som Alonso talat om är att vinna motorsportens ”triple crown” – att ta hem segern i Monacos GP, Indy 500 och Le Mans 24-timmarslopp. AV dessa har stjärnan endast Indycar-loppet att checka av på sin lista.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.