Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemska bilderna på talangen Sophia, 17

Tyska racingtalangen Sophia Floersch, 17. Foto: Twitter

Det är chockerande bilder.

Något av det läskigaste som kablats ut från racingvärlden på mycket länge.

Här flyger det tyska racinglöftet Sophia Flörsch, 17, över skyddsstängslet och rakt ut bland fotografer i söndagens formel 3-tävling.

 

SE KRASCHEN LÄNGRE NER I ARTIKELN - VARNING FÖR STARKA BILDER!

Det var i precis i början av Macaus klassiska grand prix-lopp som Sophia Flörsch - i hög fart och av okänd anledning - tappade kontrollen över sin bil.

På flera chockerande videos som sprids på sociala medier ser man hur den 17-åriga tyskan kommer helt fel in i Lisboa-kurvan och flyger flera meter över marken och över stängslet.

Loppet avbröts omedelbart.

”Det här är det värsta med motorsporten”

”Våra tankar till Sophia Flörsch efter hennes hemska krasch”, skriver brittiska Eurosport på sitt twitterkonto.

”Det här är det värsta med motorsporten när man måste vänta på nyheter och ju längra man behöver vänta, ju värre känns det. Mina tankar till Sophia Flörsch och alla andra inblandade”, skriver motorsport-profilen Tom Bellingham på Twitter.

Vid tiotiden på söndagsförmiddagen skickade FIA ut ett pressmeddelande - med lugnande besked.

”Efter en första bedömning från medicinsk personal är föraren vid medvetande men hon har tagits till sjukhus för vidare undersökning”, skriver det internationella motorsportförbundet.

– Sophia är på väg till sjukhus. Hon är kontaktbar och har inga livshotande skador, säger teamchefen Frits van Amersfoort till Bild.

Enligt tidningen ska Sophia Flörsch ha drabbats av en fraktur på ryggraden. Hennes pappa meddelar att hon kan röra alla kroppsdelar, men hon klagar över ryggsmärtor.

”Jag skulle bara vilja meddela att jag är okej, men i morgon blir det operation. Tack till alla som tog hand om mig på ett sådant bra sätt, och tack för alla stöttande meddelanden. Ny uppdatering snart”, skriver tyskan på Twitter.

https://twitter.com/SophiaFloersch/status/1064122586194485248

Fyra personer allvarligt skadade efter kraschen

Utöver Sophia Flörsch skadades fyra medierepresentanter - tre fotografer och en kameraman. De ska vårdas för skador på sjukhus.

Macaus GP kunde efter en timmes avbrott återupptas.

Sophia Flörsch är ett stort racinglöfte och hon gör sin första säsong i Formel 3 där hon kör för Van Amersfoort Racing. Starten i Macau var hennes 22:a i Formel 3 och hon har som bäst varit 22:a.

 

https://twitter.com/VanGamerenF1/status/1064066021953363969

 

https://twitter.com/VanGamerenF1/status/1064068891385712640

 

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1064072075852288001

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!