Anthoine, 22, döds– kraschade i 270 km/h

Anthoine Hubert har avlidit efter krasch i Belgiens GP. SportExpressens Linus Sunndervik berättar om kraschen i Expressen TV.
Antoine Hubert.
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay
Foto: Viaplay

Motorvärlden skakas av en tragedi.

Belgiens GP fick ställas in efter en otäck masskrasch under det andra varvet.

Nu kommer det fruktansvärda beskedet:

Den 22-årige Formel 2-föraren Anthoine Hubert har avlidit, meddelar förbundet Fia på sin hemsida. 

Det var under det andra varvet i Spa, i den kända kurvan Raidillon, som den otäcka olyckan var framme.

Tre bilar var inblandade i en våldsam kollission och strax efter den stora kraschen meddelade tävlingsledningen att racet i det belgiska GP:t inte skulle återupptas.

– Det är en fruktansvärd olycka, säger kommentatorn i Viasats sändning.

Förarna som var inblandade i kraschen var Anthoine Hubert, Juan Manuel Correa och Marino Sato. Enligt Berliner Kurier framfördes bilarna i en hastighet av 270 kilometer i timmen då Correa sladdade in i Huberts bil.

Bilarna slog runt flertalet gånger och slungades sen in i barriärerna i mycket hög hastighet.


Formel 2-föraren Anthoine Hubert har avlidit.

Tragedin: Anthoine Hubert dog i kraschen

Sato sågs lämna bilen för egen maskin, medan Correas bil hamnade uppochner. Amerikanens bil blev kluven på mitten och även Huberts bil delades på mitten.

Motorvärlden höll andan efter de fruktansvärda scenerna och efter ett par timmar kom det sorgliga besked från det internationella motorsportförbundet Fia.

Den franske F2-stjärnan Anthoine Hubert är död.

Endast 22 år gammal.

”Vi kan bekräfta att föraren i bil nummer 19, Anthoine Hubert, avled vid 18.35”, skriver Fia i ett officiellt uttalande på sin hemsida. 

Meddelandet fortsätter:

”Föraren i bil nummer 12, Juan-Manuel Correa, är i ett stabilt läge och vårdas på sjukhuset i Liège. Mer information om hans hälsotillstånd följer då vi vet mer”.

Huberts stall: ”Vi är förkrossade”

Den franske racingföraren tillhörde Renault och spåddes en ljus framtid i formel 1.

Nu har det franska stallet släppt ett uttalande gällande Huberts bortgång.

”Renault Sport Racing är förkrossade över förlusten av en av våra absolut största talanger, Anthoine Hubert, som i dag gick bort efter en olycka”, skriver man på Twitter.

Teamchefen Cyril Abiteboul utvecklar:

– I en här svåra tiden är våra tankar hos Anthonies vänner och familj. Anthonie var en fantastisk ung man. Han var en gentleman både på och utanför banan och det var ett nöje att ha honom i vår akademi. Vi kommer att sakna honom djupt. Hans anda kommer att leva kvar i vårt stall och vi kommer fortsättningsvis att tävla med honom i vårt minne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.