Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckbilden: ”Det där är osannolikt”

Expressen TV sänder direkt.
Ana Carrasco i samband med en VM-deltävling i september
Foto: Javier Cebollada

Motorcykelstjärnan Ana Carrasco kraschade på träning och skadade ryggraden allvarligt. 

Nu är 23-åringen utskriven från sjukhuset – och bilder från operationen väcker starka reaktioner. 

Spanjoren Ana Carrasco är den största kvinnliga stjärnan inom roadracing. 2018 blev hon som första kvinna någonsin världsmästare, i motorcykelsporten där kvinnor och män tävlar mot varandra. 

Carrasco låg femma i VM-serien när hon i början av september kraschade under ett träningsåk på Circuito do Estoril i Portugal. 23-åringen fördes akut till sjukhus i Lissabon där läkarna konstaterade skador på tre ryggkotor, vilket enligt Sportmediaset riskerade att förlama henne. 

– Efter att ha utvärderat situationen med Ana och hennes familj och professionella team, och riskerna och fördelarna med olika behandlingar klarlagts, bestämdes det att det mest lämpliga är att genomföra en operation för att stabilisera frakturerna och uppbåda rörlighet så tidigt som möjligt, sa Dr. Ubierna enligt La Español

Ana Carrasco om skräckbilden

Nu har Ana Carrasco fått lämna sjukhuset i Barcelona, dit hon flyttades för operationen, och hoppas kunna vara tillbaka på motorcykeln om tre månader. 

”De säger att det som inte dödar gör dig starkare, så här är vi nu. Väntar på att komma tillbaka starkare än någonsin!”, skriver Carrasco i ett inlägg på Twitter. 

Där delar hon också med sig av en bild på ärret som operationen lämnat efter sig. 

”Det där är skräckbilder”‚ skriver Sportmediaset. 

”Det är ett osannolikt ärr”, menar La Español. 

”Bilderna är inte lämpliga för den mest känsliga”, konstaterar spanska Esport3. 

Den spanska motorsajten Todo Circuito liknar ärret vid ”ett blixtlås”, i en artikel som Carrasco själv delat i sociala medier. 

Carrasco har enligt The Telegraph tidigare brutit armbågen, nyckelbenet och axeln i samband med tävlingar. 

https://twitter.com/AnaCarrasco_22/status/1308733072796528641

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.