Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjukdom satte stopp för hemmafavoriten i Porsche

Foto: Micke Fransson / Micke Fransson/teambild.se

Nej, Robin Hansson fick inte sista ordet i Porsche Carrera på Gelleråsbanan.

Han blev i själva verket mållös, stoppad av sjukdom.

– Robin mådde inte bra före start och valde att inte köra ut, men vi vet att det inte handlar om något virus, säger Porschechefen Raine Wermelin.

Det blev en dramatisk start på det första av två Porscherace på Gelleråsen. Men inte alls sån dramatik som vi förväntat oss. Istället handlade det om att förhandsfavoriten Robin Hansson, som i fredags retade upp STCC-förarna då han menade att de körde runt i hyrbilar. Alla runt Gelleråsen och alla som följde Viasats sändningar var lika förvånade när Hanssons bil inte var med på startlinjen. Kommentatorsparet Robin Nilsson och Björn Wirdheim visste lika lite som alla andra och kunde bara konstatera att Hansson inte fanns med. 

Först någon timme efter målgång stod det klart att Robin Hansson uteblivit på grund av sjukdom.

– Han kände sig inte bra före start och valde att inte köra ut, med tanke på sig själv men också på andra, berättar Porsches chef i Sverige, Raine Wermelin, som var på plats i depån i Karlskoga.

– De här dagarna vågar man knappt säga att någon inte mår bra men vi vet att det inte handlar om corona, det är andra saker. Det är väldigt varmt och det är starka krafter i bilen så känner man sig inte helt hundra så ska man inte köra. 

Utan Robin Hansson kunde Lukas Sundahl relativt enkelt ta hem segern från första startposition. Bakom honom blev det viss fight om pallplatserna men när däcken började ta slut efter 15 av de 20 minuterns långa racet minskade attackviljan hos förarna. Pontus Fredricsson var tvåa över mållinjen före överraskningen Edvin Hellsten. Hampus Ericsson föll tillbaka i fältet efter en bra start där han en kort stund var uppe i ledningen.

Robin Hansson kunde inte ställa upp heller i det andra heatet vilket ger Lukas Sundahl bra möjligheter att rycka i totalställningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.