Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Självklart saknar jag Michael varje dag”

Netflix
Netflix
Netflix

Detaljerna kring Michael Schumachers tillstånd har varit höljda i dunkel. 

Men nu öppnar motorikonens familj upp om livet efter den där skidolyckan för snart åtta år sedan. 

– Självklart saknar jag Michael varje dag, säger frun Corinna Schumacher i Netflix-dokumentären ”Schumacher”. 

Den 29 december 2013 kraschade Michael Schumacher svårt när han åkte skidor i Alperna. Formel 1-ikonen fördes akut till sjukhus där han låg i koma i flera månader, innan han fördes till hemmet i schweiziska Gland för fortsatt behandling. 

Sedan dess har allmänheten inte fått ta del av några nya uppdateringar kring Schumachers liv, utöver obekräftade uppgifter om säkerhetsbevakning kring familjens hem, vårdpersonal som bevakar honom dygnet runt och hemliga operationer i Paris. 

Men i den nya Netflix-dokumentären ”Schumacher”, som släpptes under onsdagen, öppnar motorstjärnans familj upp om tillvaron efter skidolyckan som förändrade livet för dem alla. 

– Självklart saknar jag Michael varje dag. Det är inte bara jag som saknar honom. Barnen, familjen, hans pappa, alla runt honom. Alla saknar honom, men Michael är här. Annorlunda, men han är här. Och det ger oss styrka, säger frun Corinna Schumacher. 

Corinna Schumachers tårar

Corinna Schumacher brister ut i gråt när hon berättar. 

– Vi är tillsammans. Vi bor tillsammans hemma, vi gör behandlingarna och allt vi kan för att han ska bli bättre och ha det bra. Och att få honom att känna vår familj, vårt band. Jag kommer göra allt i min makt, vad som hän händer. Det gör vi alla.

Familjen har bidragit med en stor mängd privata bilder, som tidigare inte visats upp, till dokumentären. Till bilderna hörs sonen Mick Schumacher, som tidigare i år gjorde debut i formel 1, berätta:

– När jag tänker på det förflutna nu, bilderna som dyker upp i mitt huvud. Det visar oss fyra som har roligt. Jag ser bilder på oss när vi kör gokart på ängen, jag ser bilder på oss där vi är ute med ponnyerna i vagnen. Det är många stunder som är fyllda av glädje. 

Inga nya detaljer om Schumachers hälsa

Mick Schumacher fortsätter:

– Sedan olyckan, erfarenheterna, ögonblicken… Som jag tror att många har med sina föräldrar finns inte längre, eller i mindre utsträckning. Och jag tycker att det är lite orättvist.

– Jag tror att pappa och jag skulle förstå varandra på ett bättre sätt nu. Bara för att vi talar samma språk, motorsportens språk. Vi skulle ha mycket mer att prata om. Det är det jag tänker mest på. Det vore så coolt, så tänker jag. Jag skulle offra allt för det.  

Den nya dokumentären ger ingen inblick i Michael Schumachers nuvarande hälsotillstånd. Och enligt Corinna Schumacher har familjen inget intresse i att dela med sig av den typen av detaljer framöver. 

– Vi försöker fortsätta som en familj, så som Michael gillade det och fortfarande gör. Och vi fortsätter med våra liv. ”Privat är privat som han alltid sa”. Det är viktigt att han kan njuta av sitt privatliv så mycket som möjligt. Michael skyddade oss och vi skyddar alltid Michael. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.