Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Sitter vid hennes sida – värsta tiden i mitt liv”

Sop Foto: INDERLIED / IMAGO/KIRCHNER-MEDIA IMAGO SPORTFOTODIENST

Sophia Flörschs krasch i formel 3 förfasade hela racingvärlden.

Nu har pappa Alex positiva besked att ge om supertalangen. 

Kraschen ledde till att Macaus klassiska grand prix-lopp bröts i förtid. 17-åriga talangen Sophia Flörsch tappade kontrollen över sin bil, kom fel in i Lisboa-kurvan och flög in i det omgivande stängslet. 

– Sophia är på väg till sjukhus. Hon är kontaktbar och har inga livshotande skador, sa teamchefen Frits van Amersfoort direkt efter olyckan.

Sophia Flörsch i otäck krasch

Väl på sjukhuset genomgick Flörsch en elva timmar lång operation för att reparera hennes ryggrad och förhindra förlamning. Pappan Alex Flörsch finns där för henne.

– Operationen gick bra. Hon är vaken och saker och ting har gått smidigt efter ingreppet. Läkarna säger att om allt går bra kommer hon att behöva ligga kvar på sjukhuset i sex, sju dagar innan hon får flyga tillbaka till Tyskland. Jag sitter vid hennes sida nu och hon är bara glad att operationen gick som den skulle, säger Alex Flörsch till Daily Mail.  

– Just nu har hon ont. Hennes medicin har slutat verka. 

”Värsta tiden i mitt liv”

När Flörschs bil flög genom luften hann pappa Alex föreställa sig det värsta tänkbara.

– De där 30 eller 40 minuterna efter kraschen var den värsta tiden i mitt liv. Det var svårt att hitta henne. Jag visste inte vad som pågick. Man börjar tänka en massa tankar i ett sånt ögonblick, säger Alex Flörsch. 

– Vi har inte pratat än om huruvida hon kommer att tävla igen, det är för tidigt ännu, men som jag ser det kommer jag inte att göra något för att stoppa henne. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!