Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sebastien Ogiers ilska mot Svenska rallyt

Världsmästaren Sebastien Ogier är arg inför Svenska rallyt.
Foto: Bildagentur Kräling
Foto: Imago Sportfotodienst

I helgen drar Svenska rallyt i gång.

Men nu vill världsmästaren Sébastien Ogier ställa in hela tävlingen - eftersom vägarna är för dåliga.

– Jag vet inte vad vi gör här… Det finns ingen poäng i att vara här. Jag vet inte vem som tagit det här beslutet. Det är helt idiotiskt, säger Ogier till Värmlands Folkblad.


TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

I helgen startar Svenska rallyt, och stjärnorna är i full gång med att inspektera specialsträckorna. Men det är många som inte är nöjda med skicket på vägarna - och en av dem är världsmästaren Sébastien Ogier.

Fransmannen går så lång i sin kritik att han vill ställa in hela tävlingen.

– Jag vet inte vad vi gör här… Det finns ingen poäng i att vara här. Jag vet inte vem som tagit det här beslutet. Det är helt idiotiskt, säger Ogier till Värmlands Folkblad.

Ogier: "Det blir riktigt farligt"

Ogier menar att skicket på vägarna är allt för dåligt - och menar att de enda sträckorna som är dugliga är de två som körs i Norge. De övriga sträckorna kallar fransmannen för ett "grusrally".

– De enda sträckorna vi kan köra är de i Norge. Vi kan köra en kort rallysprint där, då är det okej. Men resten är ett grusrally och det skulle vara fullkomligt osäkert att försöka köra tävlingen. Vi kommer att tappa dubbarna direkt, däcken blir dåliga och därefter blir det riktigt farligt, säger Ogier.

Ogier: "Inte möjligt att köra"

Samtidigt säger Ogier att han har förståelse för att det är ett svårt beslut att ställa in hela tävlingen, men han står ändå fast vid att det är det som bör göras.

– Jag vet att det är ett väldigt svårt beslut för alla… Men det är helt enkelt inte möjligt att köra den här gången. Jag är ledsen för alla problem det skulle innebära men det skulle vara alldeles för farligt att försöka köra på grusvägarna. Dubbdäcken är inte anpassade för det, säger fransmannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.