Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sebastian Vettel missar formel 1-premiären

Foto: ELEANOR HOAD/SHUTTERSTOCK / ELEANOR HOAD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DIEDERIK VAN DER LAAN/DPPI/LIVEMEDIA/SHU / DIEDERIK VAN DER LAAN/DPPI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Sebastian Vettel missar säsongspremiären i Bahrain.

Under torsdagsförmiddagen meddelar Aston Martin att den fyrfaldige världsmästaren har testat positivt för covid-19. 

Han ersätts av Nico Hülkenberg.

Bara 24 timmar innan formel 1-bilarna är ska ge sig ut på banan för första gången i år kommer Aston Martin med ett mardrömsbesked.

Teamets stora stjärna, den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel, har testat positivt för covid-19 och kommer därmed inte att köra i Bahrains Grand Prix. Beroende på när han lämnar sitt första negativa test är även hans medverkan i Saudiarabiens GP nästa vecka oklar.

Enligt uppgifter till tyska Auto Motor und Sport mår Vettel under omständigheterna bra och ska för närvarande vara isolerad i sitt hem i Schweiz.

Vettel ersätts av Hülkenberg

Sebastian Vettel ersätts i Bahrain av teamets reservförare Nico Hülkenberg. Hülkenberg körde senast för Renault 2019 men hoppade under fjolåret in som reserv i två lopp för Racing Point.

Beskedet kommer bara en vecka efter att McLarens Daniel Ricciardo missade formel 1:s försäsongstester, även han på grund av covid-19. Ricciardo har dock sedan dess testat negativt och kommer att finnas med på gridden i helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.