Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURESFoto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
 Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES

Schumis krets skakas av falskt dödsbesked

Publicerad

Ett falskt dödsfall skakade om Michael Schumachers närmaste krets.

Men nu har ex-managern Willi Weber trätt fram och berättat sanningen. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde. Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men de konkreta uppgifterna om hans hälsa har uteblivit. 

Och nu senast var det Schumachers före detta manager Willi Weber som hamnade i tyska mediernas sökljus. Ett mystiskt meddelande på Webers Facebook-profil fick många att dra slutsatsen att Weber var död. 

"Willi, jag saknar dig"

"Willi, jag saknar dig", stod det i meddelandet. 

Men när tyska Express ringde Webers nummer fick de förklaringen till det falska dödsryktet.

– Säger det att jag är död? Nä, jag mår bra, förutom att min nyopererade rygg gör ont, säger Weber. 

– Det var en av mina bästa vänner, Willi Rothfuss, som hade dött. Hans begravning var i dag. Det var så sorgligt att Willi dog så ung. Jag brukade besöka hans juvelbutik. 

"Har inte hört från hans fru"

Weber tvingades dock medge att han, på grund av ryggen, inte är i fysiskt toppskick.

– Jag håller fortfarande på och återhämtar mig, operationen var för tre månader sen. Men jag är på gott humör och kommer att kunna röra mig snart, säger Weber. 

Han vet dock mindre om hur det står till med Schumacher.

– Jag har inte hört något från hans fru Corinna. Det har gått fyra år sedan Michaels olycka, och vi vet alla att han inte bara råkade ut för ett brutet ben och inget mer, säger Weber. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag