Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schumis krets skakas av falskt dödsbesked

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES

Ett falskt dödsfall skakade om Michael Schumachers närmaste krets.

Men nu har ex-managern Willi Weber trätt fram och berättat sanningen. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde. Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men de konkreta uppgifterna om hans hälsa har uteblivit. 

Och nu senast var det Schumachers före detta manager Willi Weber som hamnade i tyska mediernas sökljus. Ett mystiskt meddelande på Webers Facebook-profil fick många att dra slutsatsen att Weber var död. 

"Willi, jag saknar dig"

"Willi, jag saknar dig", stod det i meddelandet. 

Men när tyska Express ringde Webers nummer fick de förklaringen till det falska dödsryktet.

– Säger det att jag är död? Nä, jag mår bra, förutom att min nyopererade rygg gör ont, säger Weber. 

– Det var en av mina bästa vänner, Willi Rothfuss, som hade dött. Hans begravning var i dag. Det var så sorgligt att Willi dog så ung. Jag brukade besöka hans juvelbutik. 

"Har inte hört från hans fru"

Weber tvingades dock medge att han, på grund av ryggen, inte är i fysiskt toppskick.

– Jag håller fortfarande på och återhämtar mig, operationen var för tre månader sen. Men jag är på gott humör och kommer att kunna röra mig snart, säger Weber. 

Han vet dock mindre om hur det står till med Schumacher.

– Jag har inte hört något från hans fru Corinna. Det har gått fyra år sedan Michaels olycka, och vi vet alla att han inte bara råkade ut för ett brutet ben och inget mer, säger Weber. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.