Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schumachers debut i formel 1 stoppades

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under fredagen skulle Mick Schumacher få göra sin debut i formel 1.

Det blev dock aldrig av, då arrangörerna på grund av vädret tvingades ställa in passet helt.

– Det känns så klart jättetråkigt, säger Mick Schumacher till Autosport.

Mick Schumacher, son till sjufaldiga världsmästaren Michael Schumacher, har så länge han kan minnas drömt om att få köra i formel 1. Under fredagen skulle drömmen bli sann när 21-åringen fick chansen att ta plats i en av Alfa Romeo-bilarna i samband med Eifel Grand Prix. 

Schumacher skulle under helgens första träningspass få chansen i den bil som till vardags körs av Antonio Giovinazzi. Även Callum Ilott, som tillsammans med Schumacher tillhör Ferraris juniorakademi, skulle få chansen i en Haas-bil.

De planerna gick dock i stöpet, då arrangörerna en timme in i passet gav beskedet att träningen ställs in.

Den främsta anledningen till detta var den dimma som omgav banan, som i sin tur ledde till att ambulanshelikoptern inte kunde lyfta och att säkerheten därmed inte ansågs tillräcklig.

– Vi visste att prognosen inte såg så bra ut och att det kan vara svårt med vädret vid den här banan den här tiden på året. I slutändan har jag fått vara med och se mycket hur teamet jobbar och har även om jag inte kört ändå lärt mig jättemycket. Jag stannar dessutom med teamet över hela helgen och det tror jag kommer bli väldigt värdefullt för mig, säger Schumacher till Autosport.

https://twitter.com/SchumacherMick/status/1314281806066262018

Mick Schumacher i mästerskapsledning

Schumacher och Ilott kommer inte ha möjlighet att köra någon annan av träningarna i helgen, då de ordinarie förarna måste ha tillgång till sina bilar för att kunna förbereda sig inför kval och lopp.

Schumacher kör till vardags i formel 2 där han just nu med fyra lopp kvar att köra leder mästerskapet, 22 poäng före tvåan Ilott.

– F1 är målet och drömmen. Ju mer jag lär mig om det desto större chans för mig att köra i klassen i framtiden. Men just nu ligger mitt huvudfokus på formel 2 och på att avsluta den här säsongen starkt, säger Schumacher.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.