Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schumacher i miljontvist med hyllad stjärnkonsult

Michael Schumacher med frun CorinnaFoto: J.L.CEREIJIDO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Schumachers familj har hamnat i en bitter fejd med stjärnkonsulten Alexander Hartman.

38-åringen kräver nu familjen på miljonbelopp i tysk domstol.

– Vi kommer inte att berätta några detaljer kring den här processen, säger managern Sabine Kehm till Bunte.

Entreprenören Alexander Hartman, 38, har prisats i Australien för sina innovationer inom IT-sektorn och blivit en pionjär när han grundat landets första virtuella museum: Digital Museum of Australia.

Australiern fick också internationell uppmärksamhet när han genom en av sina tekniska innovationer kom över flera bilder på Michael Schumacher efter dennes olycka i december 2013.

En av dessa bilder såldes för omkring 1,5 miljoner svenska kronor till medier några dagar efter olyckan – men resten av bilderna avstod Hartman från att sälja.

Det beslutet imponerade så pass mycket på familjen Schumacher att man beslutade för att erbjuda Hartman jobb. I oktober 2016 rekryterades australiern som huvudansvarig för familjens välgörenhetsorganisation Keep Fighting Foundation.

Hartman anställdes på konsultbasis och har varit inblandad i flera digitala publicerar som familjen har behövt hjälp med. 

Relationen har spruckit

Michael Schumachers hustru Corinna berömde honom varmt i ett öppet brev för flera år sedan, och sedan dess har australiern blivit en del av den "innersta kärnan" i familjen och känner till såväl affärsverksamheten som detaljer kring Michael Schumachers hälsotillstånd, skriver Bunte. 

Men nu har parternas relation spruckit – rejält.

Sedan sommaren 2018 är Hartmans tjänster inte längre önskvärda i familjen. För tyska tidningen Bunte bekräftar managern Sabine Kehm att Hartman inte längre arbetar för familjen.

– Tjänsterna vi var överens om har inte levererats med ett tillfredsställande resultat, säger Kehm till tidningen.

Samtidigt rapporterar tidningen att stjärnkonsulten är av en annan åsikt. Han beskrivs som oförstående till uppbrottet och hävdar att familjen fortfarande är skyldig honom pengar. Därför har han nu stämt dem på "miljonbelopp", eller "hundratusentals euro", som Bunte skriver.

– Vi har kommit överens om att inte berätta några detaljer kring den här processen som pågår, säger Kehm.

Tyska tidningen Bunte skriver att Hartmans kännedom om familjens affärsverksamheter, Michael Schumachers hälsotillstånd och de ännu inte sålda bilderna kan användas som utpressning i tvisten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.