Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schumacher flyttas – för hemlig behandling

Michael Schumacher hyllades på F1-gala.
Michael Schumacher tillsammans med sin fru Corinna.Foto: J.L.CEREIJIDO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Michael Schumacher. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN

Michael Schumacher har i största hemlighet förts till ett sjukhus i Paris.

Formel 1-ikonen bars in med hjälp av en bår – specialdesignad för att dölja hans ansikte, skriver Le Parisien. 

Enligt den franska tidningen ska Schumacher genomgå en stamcellsbehandling av en toppkirurg.

Efter den fruktansvärda skidolyckan 2013 har Michael Schumachers hälsotillstånd varit höljt i dunkel.

I vintras skrev tyska Bild att den sjufaldige världsmästaren lever med sin familj i ett 730 kvadratmeter stort, av säkerhetsvakter bevakat, hus vid Genèvesjön. Familjen har där anställt ett tiotal läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och assistenter som vårdar tysken dygnet runt.

Nu har en ambulans, registrerad i just Genève, stannat utanför sjukhuset Georges-Pompidou i Paris.

Den franska tidningen Le Parisien skriver att Michael Schumacher har setts till på sjukhuset under måndagseftermiddagen. Enligt tidningen ska Schumacher ha förts från Schweiz till den franska huvudstaden i största hemlighet för att genomgå en stamcellsbehandling.

Le Parisien skriver vidare att ett tiotal personer, flera av dem utrustade med hörsnäckor, förde in Schumacher på sjukhuset under stort hemlighetsmakeri. 

50-åringen ska ha burits in med hjälp av en specialdesignad bår med ett marinblått lock för att dölja Formel 1-ikonens kropp och ansikte.

Schumacher behandlas i hemlighet i Paris

Schumacher kom in till sjukhusets hjärtkirurgiavdelning i eftermiddags och väntas genomgå en behandling med start tisdag morgon. Enligt flera källor till Le Parisien har Schumacher varit i Paris två gånger tidigare under våren för att behandlas och han väntas stanna till på torsdag.

Nu ska Schumacher behandlas av professorn och toppkirurgen Philippe Menasché, som är pionjär inom en specifik behandlingsteknik där patienten får stamceller injicerade. Behandlingen ska ha en antiinflammatorisk verkan på Schumacher.

Menasché sitter också i styrelsen för hjärn- och ryggmärgsinstitutet.

Tidningen skriver också att hemlighetsmakeriet kring Schumachers sjukhusvistelse påminner om det när en statschef vårdas på sjukhus.

Familjen Schumachers information kring den tyske legendaren har varit minst sagt knapphändig de senaste fem åren. Men i samband med ”Schumis” 50-årsdag den tredje januari i år skrev hustrun Corinna ett meddelande till alla supportrar.

”Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom”, skrev hon på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.