Ryter ifrån: ”Lämna Schumacher i fred”

Foto: VALERIA WITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: ZSOLT SZIGETVARY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

FIA-presidenten Jean Todt är en av de få som får träffa Michael Schumacher. 

Han vägrar att prata om 52-åringens tillstånd, men kommer samtidigt med en uppmaning.

– Jag förstår varför hans familj skyddar honom. Vi borde lämna Michael i fred, säger Jean Todt enligt Daily Mail. 

I slutet av december är det åtta år sedan den tragiska skidolyckan skedde Michael Schumacher. Sedan dess är nästan ingen utomstående som har fått besöka F1-stjärnan. Men en av dem är FIA-presidenten Jean Todt. 

Han är även en av de få som har gett fansen en inblick i Schumachers liv under de senaste åren. 

Men nu kommer Todt med en skarp uppmaning. Han ber allmänheten att lämna legendaren i fred, enligt Daily Mail. 

– Jag kan förstå varför hans familj och vänner skyddar honom. Vi borde lämna honom i fred. Michael kämpar, och vi kan bara hoppas att han blir bättre, säger han till den brittiska tidningen. 

Frun Corina pratar ut i Netflix-dokumentär

– Jag träffar Michael väldigt ofta, en eller två gånger i månaden. Och mitt svar är alltid detsamma: Han kämpar. Och vi andra kan bara hoppas att saker och ting ljusnar för honom och hans familj, sa Todt till RTL France. 

Nyligen släpptes Netflix-dokumentären ”Schumacher”. Där ges tittaren sparsamt med information om 52-åringens nuvarande hälsa. Den som har bäst inblick är givetvis hans fru, Corinna Schumacher, som berättar om de tunga åren efter olyckan. 

– När jag tänker på det förflutna nu, bilderna som dyker upp i mitt huvud. Det visar oss fyra som har roligt. Jag ser bilder på oss när vi kör gokart på ängen, jag ser bilder på oss där vi är ute med ponnyerna i vagnen. Det är många stunder som är fyllda av glädje, säger hon i dokumentären och fortsätter: 

– Det är klart att jag saknar Michael varje dag. Inte bara jag, utan hela familjen och alla runtomkring . Men Michael finns där, och det ges oss styrka varje dag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.