Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rutinseger för Lewis Hamilton i Spaniens GP

Foto: BRYN LENNON/ POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERT GEA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter en katastrofal start av lagkamraten Valtteri Bottas kunde Lewis Hamilton enkelt behålla ledningen från start till mål.

Bottas körde visserligen upp sig och hade den snabbaste varvtiden, men kunde varken rå på Hamilton eller Red Bulls Max Verstappen.

Mercedes kom etta och trea i otroligt varma förhållanden.

Över 30 grader i luften och nästan 50 nere på banan. 

Spaniens GP bjöd på vädermässiga utmaningar, men sett till racet i sig var det på många sätt ett rent rutinlopp – framför allt för Lewis Hamilton. Britten utnyttjade ett tidigt misstag av teamkamraten Valtteri Bottas som kom i väg helt fel i starten – finländaren kom i gång men fick se sig besegrad av både Lewis Hamilton och Red Bulls Max Verstappen efter 66 körda varv. Viss tröst då för Bottas att han stod för racets snabbaste varv. 

I övrigt präglades racet till stora delar av Max Verstappens heta ordväxlingar med depån – de främsta diskussionerna rörde däcken som Verstappen hade anmärkningar på vid fler än ett tillfälle. På banan hade dock inte Verstappen mycket att sätta emot suveränen Hamilton som tog sin fjärde seger för säsongen i Barcelona. Britten körde i mål hela 24 sekunder före Verstappen. 

Ferrari i problem

Racing Point forsätter att stå för fina prestationer på banan trots fuskanklagelser och kaos utanför – Sergio Perez och Lance Stroll svarade för stabil körning och körde in på en fjärde respektive femteplats. Ferraris Sebastian Vettel svarade dock för racets prestation när han körde upp till en sjunde plats från en inledande elfte; ett taktiskt drag med tanke på att han valde att bara använda ett depåstopp under racet.

Teamkollegan Charles LeClerc hade det dock betydligt tuffare – ett förmodat motorhaveri ledde till att han bröt, för att först efteråt inse att bilen gick att återstarta. 

Hamilton efter segern: 

– En fantastisk laginsats, jag var verkligen inne i zonen i dag och märkte inte ens att det var sista varvet. Jag är lite överraskad eftersom vi hade en del problem med däcken förra helgen. Vi verkar ha förstått vad det handlade om, sa britten som med sin 88:e seger i karriären har tre kvar till Michael Schumachers rekord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.