Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosenqvists succé i debuten: ”Fantastiskt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TYRONE SIU / REUTERS BILDBYRÅN

Felix Rosenqvist startar i andra startledet i Indycar-premiären efter ett lyckat kval.

– En fantastisk start och med lite tur kan vi vara där uppe, säger Rosenqvist till Viasat.

För den andre svenske rookien, Marcus Ericsson, gick det sämre.

Rosenqvist, som i fjol körde formel E, var bland de sex bästa i sitt kvalheat och fick köra toppsexkvalet om en plats i de första startleden.

Där gick det bra. Han hade den tredje bästa varvtiden, 0,229 sekunder efter Will Power som var snabbast och startar i pole position i lördagens lopp i St Petersburg i Florida. Josef Newgarden kom tvåa.

– Det var inte enkelt, det var struligt i första gruppen och vi fick inte ens till ett varv, säger Rosenqvist till Viasat.

– Det var inte lätt, men det känns bra. Det var en fantastisk start och med lite tur kan vi vara där uppe, fortsätter han.

Ericsson: ”Blev ett rörigt kval”

Det gick inget vidare för Marcus Ericsson i sitt allra första kval i Indycar. Den förre formel 1-föraren slutade nia i sitt kvalheat.

– Det var inget bra kval för min del efter en lovande helg inför kvalet. Jag fastnade i lite trafik och var i och touchade muren på mitt bästa varv tyvärr. Det är små marginaler och några tiondelar bättre tid hade gjort stor skillnad, säger Marcus Ericsson till SportExpressen. 

Som tänker visa vad han kan i söndagens race.

– Allt kan hända i racet. Jag siktar på topp 10, men kan även komma högre än så om racet går min väg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.