Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenqvists nya succé: ”Vilket självförtroende”

Här är fler av dagens sportnyheter.
Felix Rosenqvist. Foto: ANGEL MARCHINI/SHUTTERSTOCK / ANGEL MARCHINI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Pallplatsen var Felix Rosenqvists andra i år. Foto: MICHAEL CONROY / AP TT NYHETSBYRÅN

Felix Rosenqvist, 27, gjorde succé i Portland och utmanade Will Power om segern.

Men fick nöja sig med andraplatsen.

Svenskens andra pallplacering i Indycar-cirkusen den här säsongen.

– Vilket självförtroende han visar upp, säger kommentatorn Robin Nilsson i Viasat.

Marcus Ericsson kallades in som reserv till F1-helgen i Belgien och missade därmed säsongens näst sista race i Indycar-serien.

Då såg Felix Rosenqvist till att försvara de svenska färgerna i Portland, Oregon. Den svenske 27-åringen, som har en god chans att bli årets rookie, stod för säsongens kanske bästa prestation då han slutade tvåa bakom Will Power.

Power ledde länge tämligen överlägset, men efter att Santino Ferrucci fått problem med bilen – och tvingats bryta med åtta varv kvar – hissades den gula flaggan.

Något som ledde till att fältet tajtades ihop och Power tappade flera sekunder på de jagande förarna.

Felix Rosenqvist slutade tvåa i Portland

Plötsligt blev det spännande igen.

Men Will Power höll undan och vann före tvåan Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist, som inför söndagens race låg tia i den totala poängställningen, fick därmed ta sig upp på prispallen för andra gången den här säsongen.

– Felix gjorde ett jättebra lopp. Det vore kul om han kunde avsluta säsongen med ytterligare en bra placering i den sista tävlingen och därmed slipa till sin slutplacering, säger experten Fredrik Ekblom i Viasat.

I och med resultatet klättrar den svenske nykomlingen upp till en åttondeplats totalt.

Alexander Rossi, trea totalt, jagade Rosenqvist men lyckades aldrig hämta in försprånget och slutade på tredje plats i Portland, medan säsongens hittills vassaste förare, totalledaren Josef Newgarden fick nöja sig med en femteplats.

 – Jag tycker att Felix disponerade loppet bra, var rädd om sina däck och gjorde det riktigt bra. Ytterligare en svensk pallplats och det känns jättekul. Han startade från femterutan och hade man spelat på att Power, Rosenqvist och Rossi skulle ställa sig på pallen hade man fått bra odds. Inte minst med tanke på hur bra Scott Dixon sett ut inför, säger Ekblom.