Rosenqvist: ”Var svårt att klättra”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: WALTER G ARCE SR / CHIP GANASSI RACING

Felix Rosenqvist slutade sexa i lördagens Indycarlopp på Mid-Ohio, i Lexington i amerikanska Ohio, efter att ha gått ut som sjua.

”Sexa i första loppet! Inledningsvis såg det ut som att vi kunde gå för en podiumplacering, men det var svårt att klättra när alla låg på samma strategi. Mitt team gjorde ett bra jobb – imorgon får vi en ny chans, kanske i regnet!”, skriver Rosenqvist på Instagram. 

Stallkamraten Marcus Ericsson, som tog sig in på topp fem för två veckor sedan, lyckades inte följa upp bedriften efter att ha fått starta som nummer 21. 30-åringen lyckades ändå klättra och slutade på 15:e plats.

Vann gjorde australiern Will Power, som dominerade alla 75 varv sedan han kvalificerat sig till pole position för 60:e gången i karriären. Det var Powers 38:e Indycarseger, och den första för i år.

Totalledaren Scott Dixon, kamrat med svenskarna i Chip Ganassistallet, blev bara tia, efter en misslyckad kvalificeringsomgång som placerade honom på startplats 17. Nyzeeländaren har varit först över mållinjen på Mid-Ohio sex gånger i karriären.

På söndagen körs helgens andra race på banan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.