Rosenqvist lämnar – är klar för nytt team

Foto: CHRIS OWENS / IMS PHOTO
Foto: WALTER G ARCE SR / CHIP GANASSI RACING

Den svenske Indycarföraren Felix Rosenqvist tog sin första seger i somras. Nu står det klart att han byter stall.  Svensken kommer att köra för Arrow McLaren SP nästa säsong. 

Igår blev det klart att Marcus Ericsson förlängde sitt kontrakt med Chip Ganassi Racing – under tisdagen stod det klart att en annan svensk lämnar stallet. 

Det handlar om 28-årige Felix Rosenqvist som under torsdagen presenterades av ett ett satsande Arrow McLaren SP, det bekräftade stallet i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa fas av min karriär tillsammans med Arrow McLaren SP, säger Felix Rosenqvist i pressmeddelandet.

– Det är ett expansivt team med stora ambitioner, och jag ser fram emot att driva den processen framåt tillsammans med Pato (O'Ward, förra säsongens fyra), fortsätter han.  

Bildar talangfullt team

Rosenqvist går in på sin tredje säsong som Indycarförare och har redan åtta stycken topp fem-placeringar samt en seger på meritlistan. 

Segern kom på Road America i juli och då var det just Pato O'Ward, 21, som var den tuffaste utmanaren.

– Vi tycker att han och Pato kompletterar varandra bra och tillsammans tror vi att de kommer hjälpa oss framåt som ett lag, säger Arrow McLarens delägare Sam Schmidt och får medhåll av stallets vd Zak Brown. 

– Det är inte varje dag man får chansen att knyta till sig två unga, etablerade talanger som Pato och Felix, säger Zak Brown.

TV: Tyson nära toppform – ryktas göra comeback

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.