Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosenqvists hälsning från sjukhussängen

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viaplay

Indycar-föraren Felix Rosenqvist råkade för en otäck krasch i Detroit. 

Han fördes till sjukhus med ambulans – och under natten la Rosenqvist själv en hälsning från sjukhussängen.

”Jag mår bra överlag, men på grund av traumat från smällen så får jag tyvärr inte köra imorgon...”, skriver han på Instagram.

Det var otäcka bilder som kablades ut från Detroit. Svenske Indycar-föraren Felix Rosenqvist körde i hög fart rakt in i staketet. Av tv-bilder att döma såg det ut som att gasen hängde sig i Rosenqvists bil, precis innan han kraschade. 

Ett större räddningspådrag startade och Rosenqvist kunde röra sig i cockpit och lyftes sedan ut ur bilen. Han fördes därefter till sjukhuset för vidare undersökning. 

– Det är en tuff smäll, alla tankar är hos honom just nu, säger racingkollegan Alexander Rossi i Viasats sändning, enligt SVT.  

”Felix Rosenqvist är vaken och vid medvetande. Han är på väg till sjukhuset för vidare undersökning”, skriver hans team McLaren på Twitter. 

Felix Rosenqvist: ””

Under natten la Rosenqvist själv en hälsning från sjukhuset på sitt Instagram-konto.

”Läskig krasch idag, 164 km/h rätt in i muren. Jag mår bra överlag, men på grund av traumat från smällen så får jag tyvärr inte köra imorgon...”, skriver han under en bild på sig själv tillsammans med flickvännen Caroline där han gör tummen upp.

”Det såg riktigt bra ut fram tills dess, så tråkigt att vi inte kunde ta bilen hela vägen till målflagg.”

https://www.instagram.com/p/CQCvkeOHeyM/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.