Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rivalens rök som blev till Ericssons lycka

Foto: Clive Mason
Foto: Diego Azubel / Epa / Tt

Marcus Ericsson såg ut att sluta på en elfteplats - men när Max Verstappen tvingades bryta klev svensken upp som tia.

Han behöll sen positionen hela vägen in i mål och får därmed ytterligare en poäng.

"Tufft lopp med många bra strider på banan. Väldigt kul att köra", skriver han på Instagram.

Marcus Ericsson gjorde ett succékval på lördagen inför Kinas grand prix. Svensken tog sig vidare till tredje kvalomgången där han slutade på en tionde plats.

– Det känns väldigt hoppfullt inför i morgon. Jag har en bil som är inställd mer för race än för kval, det känns riktigt bra, sa Ericsson efter kvalet.

"En ordentlig framgång"

På söndagen lyckades Ericsson inte följa upp succén från premiären i Melbourne, där han blev åtta och tog de första svenska poängen sedan 1989. Men poäng blev det.

Svensken låg på en elfteplats med bara några få varv kvar - när Max Verstappen fick problem med bilen som började ryka ordentligt. Verstappen tvingades bryta och Ericsson tog då över tiondeplatsen och behöll den ända in i mål. Därmed kammar han hem ytterligare en poäng.

– Det är en ordentlig framgång för Marcus och Sauberstallet, säger Eje Elgh i Viasats sändning.

"Tror att det svider"

Samtidigt menar experten att svensken trots det troligtvis inte är helt nöjd.

– Jag tror att det svider litegrann i Marcus som på träningen har haft klart bättre bil när det gäller race-inställningar, säger han.

Men Ericsson själv är nöjd med insatsen.

"Tia i tävlingen! 1 poäng i kassen. Tufft lopp med många bra strider på banan. Väldigt kul att köra, hoppas att ni njöt av att titta", skriver han på Instagram.

"Värre än väntat"

Samtidigt menar svensken att han inte riktigt hade räknat med den fart som var under loppet.

"Farten var lite värre än väntat men bägge Sauberbilarna tog poäng så det var en bra prestation. Nu åker vi till Bahrain och siktar på fler poäng", skriver han.

Vann gjorde Mercedes Lewis Hamilton, framför tvåan och stallkamraten Nico Rosberg. Ferraris Sebastian Vettel knep tredjeplatsen. Ericssons stallkamrat Felipe Nasr körde in som åtta.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.