Formel 1-säsongen 2021 bjöd på gastkramande ögonblick som en manusskrivare bakom en Hollywood-film bara skulle våga drömma om.
Hur gör man en tv-serie mer spännande än så?
Det är egentligen en omöjlig uppgift, men Netflix har gjort ett försök.
För fjärde året i rad har man haft ett team som bevakat formel 1-cirkusen på nära håll – men tyvärr fick de ett tungt bakslag redan innan säsongen drog i gång. Max Verstappen valde att inte ställa upp på några intervjuer för serien. Det var så klart det värsta som skulle kunna ha hänt Netflix.
Så, varför är han inte med egentligen?
Beslutet grundar sig i hur Netflix valt att framställa situationer och förare tidigare säsonger. Netflix har inte bara överdrivit saker, de har även hittat på konflikter där de egentligen inte funnits.
Så jag förstår varför Verstappen tagit det beslut han gjort. Hade jag varit i hans situation hade jag antagligen gjort exakt samma sak.
Synd bara att det i princip förstörde hela säsongen.
Så bra är Drive to survive säsong fyra
Nej, okej, det kanske är lite väl hårt. Självklart är serien intressant att se ändå.
Och kanske är det en effekt av Verstappens beslut, eller kanske är det ett svar på kritiken från de inbitna fansen. Men faktum är att årets säsong av Drive to survive är den som är mest trogen verkligheten hittills.
Ja, vi har fortfarande fejkade kommentatorsljud (som får mig att vilja dunka huvudet i väggen varje gång jag hör dem). Men i övrigt har fokus skiftats från att ägna ett avsnitt åt varje team – oavsett om det finns något av intresse att berätta eller inte – till att bevaka de team och förare som väckte uppmärksamhet under säsongen.
Här agerar Netflix som en fluga på väggen och visar oss situationer (som när Toto Wolff berättade för George Russell att han ska få köra för Mercedes) och samtal (som när Günther Steiner säger ”Det här är varför alla hatar dig” till Nikita Mazepin) som vi annars aldrig skulle fått ta del av.
Den som hoppats få se något om den dubble världsmästaren Fernando Alonsos återkomst till sporten eller om den fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettels flytt från Ferrari kommer dock bli besviken. Inte en enda sekund ägnades åt dessa berättelser.
Men det är kanske samtidigt orättvist att förvänta sig att allt från en säsong med 22 lopp ska få plats i en tv-serie med tio avsnitt.
Netflix stora utmaning
Så vad borde Netflix ändra på i framtiden?
Själva tjusningen med sport är ju i grunden att, i realtid, få uppleva ren extas eller få hela veckan förstörd beroende på vad som händer på banan. Att se det i efterhand när man redan vet vad resultatet blir får, av förklarliga skäl, inte samma effekt.
Och det är här som Netflix har ett viktigt beslut framför sig. Ska serien finnas för de som följer formel 1 eller för de som bara konsumerar sporten via Netflix?
Jag ska erkänna att jag flera gånger lockades av att sträcka mig efter fjärrkontrollen och spola igenom avsnitten när delarna från loppen visades. Jag visste ju redan vad som skulle hända.
Delarna är viktiga på sitt sätt. De bidrar med action. Och inte ens de mest hängivna F1-fansen kommer ihåg alla fajter som hände för ett år sedan.
Men jag hoppas bara att Netflix till framtida säsonger kommer ihåg sin unika möjlighet att berätta de historier som alla inte redan känner till. Det är där deras verkliga styrka ligger.
Så bra är säsong fyra av Drive to survive – avsnitt för avsnitt
(Obs. Varning för spoilers!)

1. Clash of the titans
Årets säsong inleds på det enda sättet som känns rätt: Med att Christian Horner svingar mot Toto Wolff. Det är en påminnelse om varför tidigare säsonger väckt så mycket intresse – och ett löfte om att årets säsong kommer att bjuda på samma typ av innehåll.
Framför allt är avsnittet ett sätt att bygga upp förväntningar på vad som ska komma längre fram i serien. Och det fungerar förvånansvärt väl, mycket tack vare att den utspelar sig i samma tidsperiod som vi befinner oss i nu. I väntan på en ny formel 1-säsong med frågor om vilket team som lyckats bygga den bästa bilen och vilka förare som kommer att palla trycket.
2. Ace in the hole
Det är nu vi börjar bli lite mer personliga. Först ut i Netflix strålkastarljus är McLaren, som tappat Carlos Sainz till Ferrari men lyckats stärka upp med den mycket väl ansedde Daniel Ricciardo.
Ricciardo får en tuff start och blir under större delen av året frånåkt av sin yngre och betydligt mindre erfarne teamkamrat. Här saknade jag dock att få höra från förarna själva. Istället för att få Ricciardos egna ord om vad som händer får vi höra andra säga att han har det jobbigt – och det är ju faktiskt något som vi alla själva kan se.
3. Tipping point
Det är i det här avsnittet som vi på allvar börjar komma in i vad som var säsongens stora fokusområde: Kampen mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen.
Avsnittet inleds med Mercedes blytunga helg i Monaco, följer upp med Red Bulls fem raka segrar och avslutar med Hamiltons triumf på Silverstone. Jag uppskattar att vi får följa med både Toto Wolff och Christian Horner i deras liv utanför racingbanorna, men återigen kan jag inte låta bli att tänka på hur mycket bättre avsnittet skulle ha varit om vi fick höra från huvudpersonerna själva. Här någonstans börjar jag undra varför F1-journalisten Will Buxton – som jag har enorm respekt för – är den som intervjuas mest av alla.

4. A mountain to climb
Det här avsnittet fokuserar på Haas och är ett av mina favoriter den här säsongen.
Vi bjuds in både till relationen mellan Nikita Mazepin och hans pappa och till den mellan pappa Mazepin och Günther Steiner, bägge som ju är extra intressanta med tanke på vad som hänt i år.
Ända sedan han kom till formel 1 har Nikita Mazepin varit någon som är enkel att kritisera och förlöjliga. Jag har ibland känt att det varit orättvist och försökt att inte dras med i drevet. Men när man ser det här avsnittet får man verkligen skramla efter att hitta ursäkter för honom och personerna runtomkring honom, som till synes verkar styra honom i allt annat än rätt riktning.
5. Staying alive
Det här avsnittet avhandlar den stora fajten bakom Mercedes och Red Bull, den mellan McLaren och Ferrari.
Vi vet sedan tidigare avsnitt att Daniel Ricciardo haft en tuff start på säsongen. Tittarna får här följa med honom hem till sin gård där han laddar om under sommaruppehållet och sedan på nära håll uppleva den totala lyckan när han vinner och Lando Norris säkrar ett 1-2-resultat för McLaren på Ferraris hemmaplan på Monza.
6. A point to prove
Williams har gått från att vara ett av sportens mest framgångsrika team till att ligga konsekvent sist i fältet. Här får vi en inblick i Claire Williams beslut att sälja teamet och introduceras i samma veva till den nya teamchefen Jost Capito, som jag skulle tippa blir en ny favorit hos många efter den här Netflix-säsongen.
Kanske mest intressant av allt vi får se är dock samtalen med och kring George Russell, som är teamets stora stjärna men var kontrakt går ut i slutet av säsongen.

7. Growing pains
Det här avsnittets fokus ligger på kampen mellan Alpha Tauri och Alpine i mästerskapstabellen.
Här får tittarna för första gången träffa Yuki Tsunoda, som är en av säsongens tre rookies. Han är en riktig karaktär och någon man antingen älskar eller hatar. Tsunoda får dock en tuff start på sin F1-karriär och i avsnittet får vi se vilka drastiska medel teamet tar till för att få hans utveckling på rätt köl igen.
8. Dances with Wolff
Vem ska Mercedes välja till 2022, George Russell eller Valtteri Bottas? Även om jag redan vet svaret så kan jag inte slita blicken från tv:n under hela det här avsnittet, som på nära håll visar upp den konstanta stress som förarna utan kontrakt lever med.
Det här är ett av säsongens absolut starkaste avsnitt, som avslutas med att tittarna får vara med i det ögonblick då Russell får reda på att han kommer att bli Lewis Hamiltons teamkamrat.
9. Gloves are off
Här zoomar vi in på kampen mellan Mercedes och Red bull och på de fulspel som pågår bakom kulisserna. Känslan är att det här är ett avsnitt som finns till mest för att bygga upp spänningen inför säsongsavslutningen. Det är kryddat med väldigt mycket skitsnack mellan Horner och Wolff, och om det inte är något du gillar så skulle jag rekommendera att hoppa över det här avsnittet helt.
10. Hard racing
Säsongens sista avsnitt är det som alla sett fram emot ända sedan F1-avslutningen i Abu Dhabi.
Motsvarade det förväntningarna? Både ja och nej. Som tittare slungas man direkt tillbaka in i dramat, som är lika spännande som det var för tre månader sedan.
Tyvärr får vi inte se så mycket nytt. För de som inte såg finalen är det ett perfekt sätt att få reda på vad som hände, utan att behöva sitta igenom en flera timmar lång sändning. För oss andra är det en bra påminnelse av vad som hänt, men inte så mycket mer än så.