Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raseriet inför loppet: ”Riktigt förbannad”

Hélio Castroneves.
Foto: Viaplay
Hélio Castroneves och Alexander Rossi kolliderar.
Foto: Viaplay
En upprörd Hélio Castroneves.
Foto: Viaplay

Säsongsavslutning i IndyCar.

Då kokade känslorna över redan på uppvärmningen. 

Alexander Rossi och Hélio Castroneves kolliderade - då såg den 46-årige Castroneves rött. 

– Det är helt galet och jag är riktigt förbannad, dundrar han.

Varken Hélio Castroneves eller Alexander Rossi har något med striden om mästerskapet att göra under säsongsavslutningen. Trots det var det de båda som skapade störst rubriker inför säsongens sista deltävling i Long Beach, Kalifornien. 

Castroneves och Rossi kolliderade lätt under uppvärmningen inför loppet. Rossi smet in framför brasilianaren Castroneves i en smal kurva och de båda bilarna touchade varandra. Det fick känslorna att svämma över för Castroneves. 

– Han hade backspegeln och borde tagit en titt i den. Det är så onödigt. Det är helt galet och jag är riktigt förbannad. Nu ska jag lugna ner mig och fokusera på tävlingen, säger Castroneves.

Ilskan inför loppet i IndyCar

Frågan om hur incidenten påverkat hans förberedelser inför loppet gjorde 46-åringen än mer upprörd.

– Det är ett skämt. Det är en jävla uppvärmning. Skämtar han runt? Det är helt galet, säger han innan han lämnar intervjun. 

Enligt Alexander Rossi har det varit spänt mellan de båda förarna sedan deltävlingen i Portland för två veckor sedan. 

– Saker har legat och bubblat. Han gillar att tränga sig förbi i kön, det hände i går och i Portland. Vi har inte riktigt pratat om det. Men det är skrattretande att han tycker det är mitt fel. Han får han sin åsikt, men han har fel, säger Rossi. 

Loppet vanns av Colton Herta. Men den som jublade allra mest var spanjoren Alex Palou som säkrade mästerskapstiteln. För svensk del blev säsongens sista tävling inte någon succé. Marcus Ericsson fick bryta och Felix Rosenqvist slutade på 13:e plats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.