Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet på Schumachers familj: ”Tycker det är synd”

Uppdateringar kring Michael Schumachers tillstånd är få – något Nick Fry inte gillar.
Michael Schumachers fru och familj får kritik.Foto: J.L.CEREIJIDO/EPA/TT /NYHETSBYRÅN
Nyligen läckte det ut uppgifter om att Schumacher var i Paris för att få stamcellsbehandling.Foto: CHRISTOPHE ENA/AP TT NYHETSBYRÅN

Michael Schumachers tidigare Mercedes-chef riktar hård kritik mot tyskens familj. 

Nick Fry vill veta hur Formel 1-ikonen mår.

”Familjen har haft mycket stram kontroll över informationen om hans tillstånd. Det är synd tycker jag”, skriver britten i sin bok enligt danska B.T.  

Tidigare i veckan läckte information ut om att Michael Schumacher i hemlighet hade förts till ett sjukhus i Paris för stamcellsbehandling av en toppkirurg. 

Det var en av de sporadiska uppdateringarna som kommit kring tysken sedan skidolyckan i december 2013 eftersom hans familj lyckats hålla det mesta av informationen kring hans tillstånd och medicinska behandling hemlig.

Utöver det kända faktumet att han får behandling dygnet runt i familjens villa i Schweiz är det mesta höljt i dunkel kring den tidigare formel 1-stjärnans rehabilitering. Det har fått den före detta Mercedeschefen Nick Fry att reagera i sin nya bok ”Survive. Drive. Win”. I boken skriver den 63-årige britten att han inte gillar familjens agerande. 

”Corinna (Schumachers hustru) och familjen har haft mycket stram kontroll över informationen om hans tillstånd. Det är synd tycker jag”, skriver Nick Fry enligt B.T. 

”Andra sitter i samma båt”

Fry var länge chef för Schumacher då tysken körde för Mercedes. Han menar att det finns många som känner empati med Schumacher och därför borde få veta mer om hans tillstånd.

”Det är miljoner människor som bryr sig om honom på riktigt. Jag tycker att oavsett om det är goda eller dåliga nyheter är det viktigt att berätta, för folk kan känna empati med honom.”

Nick Fry skriver också att han tror att det skulle hjälpa både Schumacher och andra i samma situation att dela erfarenheter med varandra när det kommer till behandlingsmetoder. Han tror att det skulle kännas bra för många familjer.

”Han fick en skada när han stod på skidor vilket dessvärre händer för många vanliga människor varje år. Deras familjer får det ofta bättre om de vet att andra sitter i samma båt.”

Fått liknande kritik tidigare

Enligt den danska tidningen har även Schumachers tidigare manager Willi Weber ställt sig frågande till beslutet att hemlighålla information.

– Jag tycker det är väldigt olyckligt att Michaels fans inte får veta något om hans tillstånd. Varför berättar ingen sanningen?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.