Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rallyvärlden i sorg efter dödsolyckan

Laura Salvo i bilenFoto: INSTAGRAM

Rallyvärlden är i sorg. 

Det var under en tävling under Vidreiro Rallyt i Portugal som olyckan var framme. 

Den 21-åriga spanska kartläsaren Laura Salvo omkom i en olycka inledningen av den första etappen, rapporterar flera tidingar där bland Mundo Deportivo. 

Den 21-åriga kartläsaren Laura Salvo har omkommit och sörjs nu av rallyvärlden.

Det var under ett den första etappen under Peugeot Rally Cup Ibérica som är en del av Rally Vidreiro Portugal som dödsolyckan inträffade.

Salvo var kartläsare till föraren Miquel Socias. Efter 500 meter körde bilen som Salvo satt in i en annan bils högra sida. Konsekvensen blev att Socias tappade kontrollen över bilen och körde av banan och kraschade in i en tall. 

Läkare var snabbt på plats men Salvos liv gick inte att rädda. 

– Offret fördes till ett område där en nödhelikopter var tillgänglig men den tävlande omkom på platsen, säger presidenten för Marina Grande Motorklubb, enligt Mundo Deportivo.   

 – Å Marina Grande motorklubbs vägnar skickar jag mina kondolenser till hela offrets familj, vänner och lag.

Framtidsnamn inom sporten

Efter olyckan valde Peugeot – för att visa sin sorg – att slutföra det första varvet och sedan bryta. Senare meddelades det att rallyt ställts in som följd av dödsfallet. 

Laura Salvo kommer från en riktig rallyfamilj och hennes pappa Gabriel har tävlat som förare och hennes syster, vid namn Maria, ses som en lovande kartläsare. Under 2020 vann Laura Salvo bland annat Rallyt i Bierzo tillsammans med föraren Surhayen Pernia.

https://www.instagram.com/p/BaSB2CJAt9a/?hidecaption=truehttps://www.instagram.com/p/CBQIraXoV4c/?hidecaption=truehttps://twitter.com/patagoniaracing/status/1314925525576683525?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.