Ralf Waldmann är död. Foto: IMAGO/PIUS KOLLER IMAGO SPORTFOTODIENSTRalf Waldmann är död. Foto: IMAGO/PIUS KOLLER IMAGO SPORTFOTODIENST
Ralf Waldmann är död. Foto: IMAGO/PIUS KOLLER IMAGO SPORTFOTODIENST
Den förre stjärnföraren blev bara 51 år gammal. Foto: IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENSTDen förre stjärnföraren blev bara 51 år gammal. Foto: IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Den förre stjärnföraren blev bara 51 år gammal. Foto: IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO/WEREK IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO/WEREK IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO/WEREK IMAGO SPORTFOTODIENST

Ralf Waldmann död – hittades av sin fru

Publicerad

MotoGP-världen har sorg. 

Ralf Waldmann är död efter en hjärtattack. 

Han blev 51 år gammal. 

Motorcykliststjärnan Ralf Waldmann debuterade i GP-sammanhang 1986 i 80 kubik (cc)-klassen och började stadigt röra sig uppåt. I början av 1990-talet visade han framfötterna i 125 cc-klassen, men lyckades aldrig ta sig högst upp på pallen. 

Trots det gick han upp till 250 cc-klassen och var en reell utmanare till världsmästartiteln. 

1996 och 1997 var han extremt nära, men fick båda gångerna se sig slagen på målsnöret av Max Biaggi på målsnöret. 

Waldmann, som hade formel 1-legendaren Michael Schumacher som stor idol, är den förare som har vunnit flest GP-tävlingar utan att få någon världsmästartitel.

Waldmann hittades av sin fru

Ett av hans mest minnesvärda lopp var på banan Donington år 2000. Det hade regnat kraftigt och i ett högdramatiskt lopp knep han segern 0,3 sekunder före Olivier Jacque. 

Efter karriären jobbade han bland annat som expert för Eurosport, men den sista tiden har levt ett stilla liv hemma i Tyskland. 

Tidningen Bild rapporterar att Waldmann, som var utbildad rörmokare, i helgen var hemma i sitt föräldrahem för att laga sina föräldrars värmepanna. 

Det skulle ta två timmar, men när han inte kom hem som planerat anade hans fru Heike Waldmann oråd. Hon åkte tillsammans med en vän till Ralfs föräldrahem där de hittade honom livlös och ringde ambulans. 

Så sörjs Waldmann: ”Hemska nyheter”

Men Ralf Waldmanns liv gick inte att rädda. Han dog, 51 år gammal. Enligt Bild dog han till följd av en hjärtattack. 

Nu sörjs han i Moto GP-världen. 

– Jag är chockad, han var en unik person, säger TECH3:s stallchef Hervé Poncharal enligt Bike.se. 

”Jag läser nyheten om Ralf Waldmanns död. Vinnare av det galnaste loppet jag någonsin sett. Hemska nyheter under en hemsk vecka”, skriver motorcykeljournalisten Julian Ryder på Twitter. 

https://twitter.com/MotoGPJules/status/972805391737384960

”Vila i frid, mästare” skriver stjärnan Jorge Lorenzo.

https://twitter.com/lorenzo99/status/972853190059286528

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag