Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädslan: En spricka mellan F1-stjärnorna

Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas dominerar.

Mercedes rädsla?

En infekterad relation mellan stallkamraterna, något som de har sett tidigare.

– Vi kommer inte tillåta det, säger Toto Wolff till F1:s hemsida. 

Mercedes har fått en drömstart på formel 1-säsongen.

Efter fyra GP-tävlingar har stallkamraterna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas tagit två förstaplatser och två andraplatser vardera.

Inför helgens race i Barcelona har Mercedes-bossen Toto Wolff pratat med formel 1:s officiella hemsida. Och visst finns det en viss oro för att en infekterad rivalitet ska blossa upp stallkamraterna emellan.

De har ju sett det hända tidigare.

2014-2016 befann sig Mercedes i en liknande situation med Lewis Hamilton och Nico Rosberg, som hade en rad duster med varandra. Bland annat i samband med Kinas GP 2015 då de rök ihop med varandra under den efterföljande presskonferensen.

– Det påminner lite om situationen när Hamilton och Rosberg i stort sett exklusivt slogs om VM-titeln. Vi har två förare som har ambitionen och potentialen att vinna titeln och vi måste, tillsammans med dem, vara medvetna om att det kan gå snabbt och att vi måste undvika att det blir som mellan Nico och Lewis, säger Wolff.

Varningen: ”Då kommer vi inte tveka”

Han är dock noga med att betona att relationen mellan finländaren Bottas och britten Hamilton ät god.

– Vi är glada att de har en så bra relation. De kommer bra överens med varandra. Men vi måste som sagt vara medvetna, med tanke på att vi har sett relationer försämras tidigare.

Österrikaren menar att en bibehållen god ton mellan stjärnorna kan bli avgörande för stallets förväntade framgångar den här säsongen.

– Båda förarna vill vinna VM och vi kommer inte tillåta att en försämrad relation mellan två förare får negativ effekt på stallet. Om det skulle hända igen, som med Nico och Lewis, kommer vi inte tveka i att dela ut gula och röda kort. Men vi är långt ifrån det i dagsläget, säger Toto Wolff.