Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Rädd att sanningen ska komma fram...”

Michael Schumacher skadades svårt under en skidsemester vintern 2013. Spekulationerna om hans tillstånd har bara ökat. Men familjen tiger om hur han mår.
Corinna Schumacher, Willi Weber och Michael Schumacher.
Michael och Corinna SchumacherFoto: JOHN FARR / ALLPIX/IBL
Foto: DPA/IBL

Allmänheten vet väldigt lite om Michael Schumachers status. 

Motorikonens förre manager Willi Weber är upprörd över att inte ens han fått besöka tysken privat. 

– Hon är rädd att jag ska se vad som pågår och att jag då ska låta sanningen ska komma fram, säger Weber enligt news.com.au

Michael Schumacher skadades svårt i samband med skidolyckan 2013, och sedan dess har uppgifterna om hans återhämtning varit få. 

Tyska Bild har uppgett att Schumacher, med sju VM-titlar i prisskåpet, sedan en tid bor tillsammans med sin familj i en jättevilla i Schweiz, där han vårdas av läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och annan medicinsk personal. 

För två månader sedan skrev franska Le Parisien att Michael Schumacher fördes till Paris med ambulans, för att i hemlighet genomgå en stamcellsbehandling. 

Familjen Schumacher har valt att ligga lågt med uttalanden om formel 1-ikonen, men i januari bröt frun Corinna tystnaden med ett kort meddelande. 

”Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom”, skrev hon bland annat. 

Managern kritiserar familjen Schumacher

Familjen, och medierådgivaren Sabine Kehm, har vid flera tillfällen fått kritik för att de hemlighåller Schumachers status för fansen, och nu har även hans förre manager Willi Weber reagerat. 

– Jag skulle vilja veta hur han mår, skaka hans hand eller stryka honom över ansiktet. Men tyvärr avvisas jag av Corinna, säger Weber till den tyska tv-kanalen RTL, enligt news.com.au

– Hon är rädd att jag ska se vad som pågår och att jag då ska låta sanningen komma fram. 

Weber är övertygad om att Schumacher kommer återhämta sig och i framtiden vara kapabel att själv dela med sig av uppdateringar om sin hälsa. 

– Jag tror starkt på Michaels återhämtning, för jag vet att han är en kämpe. 

”Det kommer jag bära med mig”

Magnus Nyström träffade Marcus Ericsson och pratade Formel 1-minnen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.