VILL VIDARE. Förra året vann Felix Rosenqvist Masters of Formula 3, det inofficiella europeiska mästerskapet i Formel 3. Nu drömmer han om F1. Foto: Mattias Persson
VILL VIDARE. Förra året vann Felix Rosenqvist Masters of Formula 3, det inofficiella europeiska mästerskapet i Formel 3. Nu drömmer han om F1. Foto: Mattias Persson

Racing-löftet säljer sig själv för F1-drömmen

Publicerad

Hans dröm är att köra formel 1.

Nu tar Felix Rosenqvist till ett udda grepp för att nå dit - han säljer ut andelar i sitt eget tävlande och hoppas få ihop närmare fyra miljoner kronor.

- Det är få som krånglat sig hela vägen till F1. Men lyckas jag, lovar jag att investerarna blir mycket glada, säger den 21-årige svenske racingföraren.

Några fixar det och får köra med de riktigt stora pojkarna.

För dem väntar också summor som är att rubricera om rena fantasibeloppen. Flera av förarna i formel 1 tjänar 100 miljoner kronor per år.

Fernando Alonso drar in nästan 300 miljoner per år. Felix Rosenqvist från Värnamo tävlar internationellt i klassen formel 3, och hoppas få vara med i racingsportens egen tungviktsklass.

Drivs inte av pengarna

Det är inte pengarna i första hand som driver honom - "de sportsliga prestationerna är viktigast" - men det är stålarna som ska ta Rosenqvist till hans drömmars mål.

Racing är mycket kapital- och kunskapskrävande, och därför bjuder han nu in intresserade att köpa andelar - totalt 37 500 för 100 kronor styck via sport- börsen Tradeinsports.com.

I utbyte mot de 3 750 000 kronorna får de som satsat 15 procent av Rosenqvists löneintäkter under de kommande åtta åren.

- Jag har aldrig hört talas om att någon gjort något liknande tidigare. Det har förvisso pratats om det, men vi vill ta det här konceptet hela vägen, säger Rosenqvist.

"Ger det två år"

Vi ser ju ständigt svarta rubriker om en sviktande ekonomi - hur säker är du på att få in de här pengarna?

- Jag kommer att ge projektet två år. Jag jobbar väldigt hårt för att få ut informationen och driver på så mycket jag kan. Allting kan ju floppa, men jag har redan fått ett gensvar från olika håll som gör att jag tror vi kan gå i land med satsningen.

"Blir pengar tillbaka"

Det är förknippat med stort risk - detta är knappast något räntesparkonto som tickar pengar lite sakta.

- Nej, det är det inte. Men skulle jag ta mig till F1 lär det bli ganska mycket pengar tillbaka till dem som trott på mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag