Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pausar karriären – för familjens skull

Carl Philp under svenska rallyt.
Foto: SPA / SPA
Carl Philip i STCC.
Foto: BJÖRN LINDGREN /TT / TT NYHETSBYRÅN
Carl Philip och SOfia med sonen Alexander.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir ingen racing för prins Carl Philip under 2019. Kungasonen tar en paus från sin motorkarriär för familjens skull. 

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing”, skriver han på Instagram.

Prins Carl Philips racingkarriär har dragit mycket uppmärksamhet till sporten. De senaste säsongerna har han kört för Volvo ihop med världsmästaren Thed Björk. Men i och med en regeländring petades han och laget Polestar Cyan Racing från huvudklassen och från förra säsongen körde prinsen i Swedish GT.

Sedan dess har hans planer i motorvärlden varit oklara. Nu meddelar prinsen att han tar en timeout. 

Carl Philip tar paus

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar istället fram emot 2020 när det gäller racing”, skriver prinsen på Instagram.

Han fortsätter:

”Jag utesluter dock inte något inhopp under året, för att hålla igång min körning.”

Men samarbetet med Polestar Cyan Racing kvar står för prinsens del. 

”Vi stöttar honom i hans beslut och ser framemot framtida samarbete, skriver Cyan racings ordförande Christian Dahl enligt SVT. 

https://www.instagram.com/p/BuJMB6fh53G/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.