Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip på plats under rallyfesten

Foto: Peo Möller / PEO MÖLLER/TOPNEWS
Prinsen på plats under fredagens tävlingar. Foto: Kungahuset

HOF FINNSKOG, NORGE. Prins Carl Philip åkte till Norge för att få smaka på rallyfesten.

- Det är stämningen i skogen som är det bästa med Svenska rallyt, det och att få se de skickliga förarna, säger han.

Vi är vana vid att tvingas huka under massor av norska flaggor under Svenska rallyt. Norrmännen har haft sina Solberg:are att heja på och de har verkligen satt röd-blå-vit prägel på Svenska rallyt.

Det har gått så långt så att flera av tävlingssträckorna flyttats över gränsen från Värmland till östra Norge och Finnskog för att lugna fansen.

Så det var inte konstigt att vår svenska prins och hertig av Värmland, Carl Philip gjorde ett statsbesök i Norge för att få känna på stämningen i skogen.

– Det är det bästa med Svenska rallyt, stämningen bland fansen. Jag tycker också om att på nära håll få se förarna bemästra bilarna, det är verkligen imponerande.

Prinsen är själv en duktig förare vid ratten, är prinsen sugen på att själv få prova?

- Ja, gärna. Jag kör gärna en rallybil men jag vill förstås inte jämföra mig med de här förarna, inte alls.

- Jag har provat att köra rallybil med dubbdäck på is en gång. Jag tvekade lite först men när jag väl provade fick de knappt ur mig ur bilen. Det är väldigt roligt.

Så om något av teamen här har en plats ledig så är prinsen redo nästa år?

– Haha, det vet jag inte, att tävla är något helt annat.

Prins Carl Philip på plats under rallyt

Prinsen stod några meter ifrån rallyvägen när toppförarna Jari-Matti Latvala och Thierry Neuville körde förbi. Han såg hela startfältet i WRC-klassen passera ungefär sex kilometer in på den sjätte specialsträckan. Prinsen lämnade sträckan strax efter att Pontus Tidemand, i ledning i WRC2-klassen, körde förbi, för att sedan bege sig raka vägen till etappmålet i Torsby.

Med Tidemand i topp i sin klass och flera norrmän långt ifrån täten - favoriterna Henning Solberg och Mads Östberg körde bort sig direkt - kunde prinsen konstatera att festen numera flyttat tillbaka till Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.