Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philips ord om dödsolyckan

Prins Carl Philip.
Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES

Prins Carl Philip var på plats på Gelleråsen när den 74-åriga funktionären tragiskt förolyckades. Nu kommenterar prinsen händelsen.

– Det är oerhört tragiskt att en funktionär har fått sätta livet till i samband med en STCC-tävling, säger prins Carl Philip i ett sms till SportExpressen.

Prins Carl Philip var på plats vid banan när en funktionär förolyckades på Gelleråsen i Karlskoga. Den 74-åiga funktionären förolyckades i ett testlopp i samma STCC-klass som prins Carl Philip tävlar i.

– Det här var ett testpass. Och det är korrekt att det här är samma klass som prinsen tävlar i men han var på inga sätt inblandad i det här, Lars-Eriksson, pressansvarig för STCC.

 I ett sms till SportExpressen kommenterar prins Carl Philip händelsen genom hovets presstalesperson Margareta Thorgren.

– Det är oerhört tragiskt att en funktionär har fått sätta livet till i samband med en STCC-tävling. Det sätter fingret på att kontinuerligt säkerhetsarbete kring motortävlingar är nödvändigt. Mina tankar går till den förolyckade och hans familj och anhöriga, säger prins Carl Philip.

”Vi sänder våra varmaste kondoleanser till hans anhöriga”

Prinsen körde själv inte då olyckan inträffade. Olyckan inträffade under kvalet till helgens Swedish GT-tävling i samband med helgens STCC-lopp.

– Prinsen var inte på banan när det här skedde. Det fungerar så att man är två förare som delar på bilen. Man turas om, och prinsen var inte på banan när det här hände, säger Lars-Eriksson, pressansvarig för STCC.

STCC själva har gått ut med ett pressmeddelande.

– En olycka inträffade under dagens träningar på Gelleråsen Arena där vi dessvärre förlorade en av Karlskoga Motorförenings mest erfarna funktionärer. Vi sänder våra varmaste kondoleanser till hans anhöriga och vill uttrycka vår tacksamhet till alla funktionärer för deras ovärderliga samt outtröttliga arbete, säger Daniel Sporre, vd för STCC AB i pressmeddelandet.

STCC har i samråd med funktionärerna beslutat sig för att fortsätta tävlingarna.

– Efter den tragiska händelsen blir det ett avbrott i tävlingarna. Med stöd av funktionärernas önskan fortsätter tävlingen, vilket inte var helt klart från början, också för att hedra personen som omkom, säger hovets presstalesman Margareta Thorgren.

Så prinsen kommer fortsätta tävla under helgen?

– I och med att funktionärerna stod bakom beslutet så fortsätter tävlingarna, och prins Carl-Philip är med, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.