Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip i krasch med tre bilar

Prins Carl Philip deltar under helgen i premiären av årets STCC-tävlingar.Foto: Fotografen Gunno Rask

Prins Carl Philip hade kört upp sig flera placeringar från gårdagens kval när han blev inblandad i en krock med tre bilar under dagens STCC-tävlingar.

– Det var en mindre sammanstötning och prinsen mår bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Några av Carl Philips tidigare krascher

Maj 2014

Prinsen krockade med tre andra bilar under STCC-tävlingarna på ring Knutstorp i Skåne. Prinsen ska enligt egen utsago ha varit oskyldig till olyckan - två konkurrenter ska ha stött ihop på insidan av honom, så han blev uttryckt.

 

Juni 2013
Prinsen höll sig kvar på banan i sex träningsvarv inför en STCC-tävling i Göteborg. Han kör in i räcket och bilen får höger framskärm ramponerad.

 

Maj 2012
I inledningen av testet inför tävlingen på Anderstorp tappade prinsen kontrollen över sin BMW och sladdade in i räcket.

 

Februari 2010
Carl Philips vilda skoterfärd under grabbhelgen slutade med en krasch. Prinsen tvingades kasta sig av skotern för att undvika att slungas in i ett träd - i 70 kilometer i timmen.

 

Juli 2009
Prins Carl Philip förlorade kontroll över sin Porsche under en övningsrunda på Falkenbergs motorbana och kraschade i 160 kilometer i timmen.

 

September 2009
Prins Carl Philip körde in i Mattias Stålknapp på Mantorp - som kraschade och fick föras till sjukhus.

 

September 2005
Prins Carl Philips vilda fest på Tullgarns slott slutade med en krasch. "Racerprinsen" och en kamrat roade sig på småtimmarna med att åka på serveringsbrickor i en av slottets trappor. Prinsen tvingades söka läkare för en sargad arm.

I går var det premiär för årets STCC-cirkus på ring Knutstorp i Skåne.

Prins Carl Philip är med och kör sin Volvo S60. På plats under gårdagen var även pappa kungen. Resultatet från gårdagens kval gjorde att prinsen i dag startade på en elfte plats - näst sist i startfältet.

Det första heatet på lördagen började bra för prinsen som redan efter ett varv hade kört upp sig till en sjunde plats. Men under det åttonde varvet, i en kamp om positioner, blev han inblandad i en krock med totalt tre bilar.

Helt oskadd

– Carl Philip var egentligen helt oskyldig till det som hände. Det var två konkurrenter som stötte ihop på insidan av honom, så han blev uttryckt, säger Joakim Tärnström, pressansvarig på STCC.

Enligt Margareta Thorgren är prinsen helt oskadd.

– Prinsen mår bra, säger hon.

Även Johan Meissner, presschef på Volvo Polestar Racing, bekräftar att prinsen mår bra.

– Jag pratade med honom för ett tag sedan och han berättade att han var på väg in i av kurvorna som vanlig och helt plötsligt blev han påkörd på insidan. Han var väldigt besviken.

Brand utbröt

– Han hade, enligt honom själv gjort en väldigt bra start. Han startade elva och var uppe på sjunde plats redan på första varvet, så han var väldigt besviken att han blev av med en placering, säger Meissner.

En brand utbröt i en av konkurrenternas bilar, och både hennes och prinsens bil fick skador.

Men prinsen hoppas kunna fullfölja tävlingarna och delta i det andra heatet.

– Prinsen sitter förhoppningsvis i bilen igen och kör det heatet, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.