Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip: "Det är blandade känslor"

Prins Carl Philip.
Foto: (C) Johan Valkonen / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Drottning Silvia.
Foto: Tomas Leprince

Prins Carl Philips STCC-karriär är ett diskussionsämne i kungafamiljen.

Drottning Silvia har åsikter om att hennes son kör fram på banan i hastigheter på hundratals kilometer i timmen.

– Mamma är lite orolig, säger prins Carl Philip till SVT. 

Prins Carl Philip gjorde sin STCC-debut säsongen 2013. Karriärens första seger kom den elfte juli i fjol, i Falkenberg.

Prinsen korsade då mållinjen som tvåa men fick segern i efterhand. Detta efter att Fredrik Larsson blev straffad med ett 30 sekunders tidsstraff.

Den här helgen var prinsen tillbaka i Falkenberg. Då fick SVT sig en pratstund med landets mest profilerade STCC-förare.

Prins Carl Philip i STCC

– Racingen är som ett andningshål för mig, jag kan komma hit och vara mig själv, det känns som att man är som alla andra, säger prinsen till SVT.

Carl Philip hävdar med bestämdhet att han inte hämmas av att han är just prins när han är ute på racingbanan.

– Absolut inte. Jag kör på ändå och försöker ta alla luckor som finns. Jag tänker inte på att jag är prins. Jag går på som alla andra, säger Carl Philip.

"Blandade känslor i familjen"

Alla är inte lika förtjusta över prinsens karriär. I intervjun med SVT antyder 37-åringen att Drottning Silvia följer hans framfart med bekymrade ögon.

– Det är blandade känslor i familjen. Det är vissa som tycker att det är jättekul och som gärna hade tagit min plats i bilen. Sen finns det några som är lite oroliga. Jag tänker på mamma så klart. Men de ser att jag har kul, säger prinsen.

SportExpressen har tidigare rapporterar att STCC gör om sina regler till nästa säsong. Det kan innebära att dominanterna Volvo - där bland annat Prins Carl Philip ingår - drar sig ur.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.