Prins Carl Philip. Foto: (C) Johan Valkonen / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURESPrins Carl Philip. Foto: (C) Johan Valkonen / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Prins Carl Philip. Foto: (C) Johan Valkonen / (C) JOHAN VALKONEN/STELLA PICTUR STELLA PICTURES
Drottning Silvia. Foto: Tomas LeprinceDrottning Silvia. Foto: Tomas Leprince
Drottning Silvia. Foto: Tomas Leprince

Prins Carl Philip: "Det är blandade känslor"

Publicerad

Prins Carl Philips STCC-karriär är ett diskussionsämne i kungafamiljen.

Drottning Silvia har åsikter om att hennes son kör fram på banan i hastigheter på hundratals kilometer i timmen.

– Mamma är lite orolig, säger prins Carl Philip till SVT.

Prins Carl Philip gjorde sin STCC-debut säsongen 2013. Karriärens första seger kom den elfte juli i fjol, i Falkenberg.

Prinsen korsade då mållinjen som tvåa men fick segern i efterhand. Detta efter att Fredrik Larsson blev straffad med ett 30 sekunders tidsstraff.

Den här helgen var prinsen tillbaka i Falkenberg. Då fick SVT sig en pratstund med landets mest profilerade STCC-förare.

Prins Carl Philip i STCC

– Racingen är som ett andningshål för mig, jag kan komma hit och vara mig själv, det känns som att man är som alla andra, säger prinsen till SVT.

Carl Philip hävdar med bestämdhet att han inte hämmas av att han är just prins när han är ute på racingbanan.

– Absolut inte. Jag kör på ändå och försöker ta alla luckor som finns. Jag tänker inte på att jag är prins. Jag går på som alla andra, säger Carl Philip.

"Blandade känslor i familjen"

Alla är inte lika förtjusta över prinsens karriär. I intervjun med SVT antyder 37-åringen att Drottning Silvia följer hans framfart med bekymrade ögon.

– Det är blandade känslor i familjen. Det är vissa som tycker att det är jättekul och som gärna hade tagit min plats i bilen. Sen finns det några som är lite oroliga. Jag tänker på mamma så klart. Men de ser att jag har kul, säger prinsen.

SportExpressen har tidigare rapporterar att STCC gör om sina regler till nästa säsong. Det kan innebära att dominanterna Volvo - där bland annat Prins Carl Philip ingår - drar sig ur.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag