Hamilton snabbast: ”Det här är speciellt”

Foto: ANTONIN VINCENT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: TIM WILLIAMS/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / TIM WILLIAMS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Lewis Hamilton får starta i den första startrutan när det första sprintloppet någonsin i formel 1-sammanhang ska avgöras i Storbritanniens grand prix under lördagen.

Hemmaföraren gladde de 86 000 åskådarna på anrika Silverstone i England när han tog sig i mål före ärkekonkurrenten Max Verstappen i kvalet.

– Det här är speciellt för mig. Vi (Mercedes) har inte varit i närheten på länge, och så klarar vi detta på hemmaplan, säger Hamilton i en intervju på Viaplay.

Nederländaren Verstappen har vunnit de tre senaste loppen och leder VM-sammanställningen med 32 poängs marginal till Hamilton på andraplats.

F1-sprinten avgörs över 17 varv och pågår i ungefär en halvtimme. Vinnaren får pole position i söndagens grand prix-lopp.

Helgens tävlingar på Silverstone är det största publikevenemanget i Storbritannien sedan pandemin bröt ut. På söndag väntas cirka 140 000 åskådare finnas på plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.