Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamilton snabbast: ”Det här är speciellt”

Foto: ANTONIN VINCENT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: TIM WILLIAMS/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / TIM WILLIAMS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Lewis Hamilton får starta i den första startrutan när det första sprintloppet någonsin i formel 1-sammanhang ska avgöras i Storbritanniens grand prix under lördagen.

Hemmaföraren gladde de 86 000 åskådarna på anrika Silverstone i England när han tog sig i mål före ärkekonkurrenten Max Verstappen i kvalet.

– Det här är speciellt för mig. Vi (Mercedes) har inte varit i närheten på länge, och så klarar vi detta på hemmaplan, säger Hamilton i en intervju på Viaplay.

Nederländaren Verstappen har vunnit de tre senaste loppen och leder VM-sammanställningen med 32 poängs marginal till Hamilton på andraplats.

F1-sprinten avgörs över 17 varv och pågår i ungefär en halvtimme. Vinnaren får pole position i söndagens grand prix-lopp.

Helgens tävlingar på Silverstone är det största publikevenemanget i Storbritannien sedan pandemin bröt ut. På söndag väntas cirka 140 000 åskådare finnas på plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.