Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: "Schumi" kan flygas till USA

Michael och Corinna.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Michael Schumacher
Foto: OSMAN ORSAL / AP

Michael Schumacher kämpar med rehabiliteringen efter sin skidolycka.

Nu har hans familj fått ett nytt hopp i form av en påstådd mirakeldoktor i Texas. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

Men nu har tyska magasinet Bravo kommit över information om att Schumacher kan komma att bli smugglad i smyg från Gland ombord ett flygplan – med Dallas som slutdestination. 


LÄS ÄVEN: Här finns svaren på gåtan Schumacher. 

Nytt hopp för Schumacher

Schumachers hustru Corinna äger två avskilt belägna rancher, en i Texas och en i schweiziska Givrins. I Texas finns även en klinik där en viss hjärnspecialist vid namn Mark Meeks arbetar – en läkare som Bravo utnämner till Schumachers "nya hopp". 

Tidningen skriver att Corinna Schumacher står inför möjligheten att flyga över sin make till ranchen i Texas, där Meeks står redo att utföra sin behandling på 48-åringen. 

– Vi har stor erfarenhet av traumapatienter. Det finns knappt en klinik i i hela Europa som behandlar så många fall som vi, säger Meeks enligt Bravo. 


LÄS ÄVEN: Hemliga miljonköpen – så lever Schumachers familj i dag. 

"Schumacher kan gå igen"

Schumachers nuvarande hälsotillstånd är en av idrottsvärldens mest välbevarade hemligheter. Tidningen Bunte vågade sig i december 2015 på att publicera information som de hävdade kom från en källa nära Schumacher. I deras artikel kunde man läsa att Schumachers rehabilitering nått en avgörande framgång: 47-åringen hade börjat gå igen. Familjen Schumacher lämnade strax därpå in en stämning mot Bunte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.