Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Så ska formel 1 kunna köra trots krisen

Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP TT NYHETSBYRÅN

Formel 1 är i full färd med att planera om årets kalender så att man kan rädda så många lopp – och så mycket intäkter – som möjligt.

Nu uppger Pole Position att den nya planen börjat ta form, där teamen nu informerats om att formel 1 planerar att köra totalt 18 lopp.

De ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen slår hårt mot hela sportvärlden och formel 1 är en av sporterna som nu befinner sig i kris.

Premiärloppet i mitten av mars ställdes in i sista stund och planen i nuläget är att istället försöka få till en säsongsstart i Österrike i början av juli. Huruvida detta kommer gå att genomföra är dock fortfarande högst oklart.

Formel 1 är dock trots detta fortsatt optimistiska. Under gårdagen kom beskedet att Belgiens GP blir av trots restriktionerna i landet, men att loppet kommer att köras utan publik. Man har dessutom meddelat att Storbritanniens GP på Silverstone kommer att köras två gånger.

Så kan nya kalendern se ut

Nu uppger Teknikens Världs blogg ”Pole Position” att formel 1-teamen informerats om den nya reviderade kalendern för 2020.

Kalendern består av 18 lopp, vilket endast är fyra mindre än den ursprungliga planen med 22 lopp.

Utöver de lopp som redan bekräftats som inställda ser även Zandvoort ut att tvingas avstå från att arrangera ett Grand Prix i år. Även loppen i Kanada och Singapore ser ut att ställas in.

Flera beslut har redan tagits för att hjälpa formel 1-teamen med deras ekonomi. Ett av dessa är att flytta det planerade reglementet för 2021 ett år framåt. Teamen har dessutom kommit överens om att sänka budgettaket för 2021 från 175 till 150 miljoner dollar, där diskussioner pågår om att sänka det ytterligare.

Planen: Så här kan årets kalender se ut

5 juli: Österrike

12 juli: Österrike

26 juli: Storbritannien/Tyskland

2 augusti: Storbritannien/Tyskland

9 augusti: Ungern

23 augusti: Spanien

30 augusti: Belgien

6 september: Italien

20 september: Azerbajdzjan

27 september: Ryssland

4 oktober: Kina

11 oktober: Japan

25 oktober: USA

1 november: Mexiko

8 november: Brasilien

22 november: Vietnam

6 december: Bahrain

13 december: Abu Dhabi

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.