Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Då startar F1 – utan någon publik

Lewis HamiltonFoto: HOCH ZWEI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HOCHZWEI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: HOCH ZWEI, VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HOCHZWEI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Frankrikes GP blir det tionde formel 1-loppet som stoppas. Målet är nu att starta säsongen i Österrike den 5 juli.

Men utan publik.

”Vi hoppas att supportrarna kan få vara med senare”, säger vd:n Chase Carey.

Frankrikes beslut att inte tillåta större evenemang förrän tidigast mitten av juli, på grund av coronapandemin, gör att formel 1-loppet i Le Castellet den 28 juni ställs in.

Enligt ett pressmeddelande räknar inte den franska arrangören med att kunna köra tävlingen senare under året.

”Vi ser fram emot sommaren 2021”, säger arrangörsbolagets vd Eric Boullier.

Formel 1:s vd Chase Carey skriver i ett uttalande att planen nu är att starta säsongen i juli, med en tävlingshelg som planerat i Österrike den 3-5 juli och köra som planerat tävlingarna i Europa fram till början av september.

”Under september, oktober och november blir det race i Asien och på den amerikanska kontinenten, och säsongen avslutas i Mellanöstern i december med Bahrain före den traditionella finalen i Abu Dhabi. Det ska bli mellan 15 och 18 tävlingar”, säger Carey.

Mycket kvar att lösa

”Vi tror att de första loppen blir utan supportrar, men hoppas att de kan få vara med på våra evenemang senare under säsongen”.

Carey säger att det fortfarande är många detaljer att lösa för att F1-stallen och personalen ska få komma in och få tävla i de olika länderna.

”Hälsan och säkerheten för alla inblandade är fortsatt högsta prioritet och vi går bara vidare om vi är säkra på att vi kan genomföra evenemangen riskfritt.”

”Skjutit på beslutet”

Det brittiska formel 1-loppet på Silverstone, som var planerat till 19 juli, kommer definitivt att köras utan publik.

Vi har skjutit på det här svåra beslutet så länge som möjligt, men det står helt klart att ett GP under normala omständigheter är inte möjligt, säger direktören Stuart Pringle till Northampton Chronicle.

F1-helgen på Silverstone brukar locka runt 350 000 åskådare.

Ferraris Charles Leclerc intervjuades av CNN om relationen och samarbetet med Sebastian Vettel efter incidenten under Brasiliens GP 2019.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.