Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petter Solberg förd till sjukhus

Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Petter Solberg kraschade i VM-rallycross i Lettland under söndagen. Norrmannen befinner sig just nu på sjukhus. Samtidigt säkrade Solbergs svenske lagkamrat VM-titeln.

Redan i första kurvan kraschade norska rallystjärnan Petter Solberg i söndagens VM-lopp i rallycross i Lettland, skriver Norska Dagbladet. Norrmannen togs om hand av sjukpersonal direkt och kördes till sjukhus. Först när Solberg körts till sjukhus kunde semifinalerna fortsätta. Kraschen var  den dubbla världsmästarens andra stora krasch under det senaste året. Förra året fruktade Solberg att han skulle bli förlamad efter en våldsam krasch i Kanada.

Svenske lagkamraten vann

Under samma tävling säkrade Solbergs svenske lagkamrat Johan Kristoffersson VM-titeln. Svensken har nu ett ointagligt försprång till tvåan Petter Solberg.

– Jag tycker väldigt synd om Petter, men samtidigt måste jag passa på att tacka min familj, speciellt min pappa, för det här. Vi har verkligen kämpat för att ta VM-titeln, säger en rörd Kristoffersson efter segern.

Kristoffersson har nu 271 poäng medan tvåan Solberg har 209 poäng. Fem poäng bakom Petter Solberg jagar svenske Mattias Ekström andraplatsen.

Johan Kristofferssons och Petter Solbergs lag, PSRZ Volkswagen toppar lagmästerskapet 44 poäng före Pegueot-Hansen på andraplatsen.

På twitter har rallycross-fans yttrat sitt stöd för skadade Petter Solberg. 

"Hoppas Petter Solberg är okej och att vi får se honom köra i Estering om två veckor. Kom igen Petter!", skriver Simon Krause på Twitter.

 

https://twitter.com/simk81/status/909408039664586753

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.