Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Petter Solberg förd till sjukhus

Publicerad

Petter Solberg kraschade i VM-rallycross i Lettland under söndagen. Norrmannen befinner sig just nu på sjukhus. Samtidigt säkrade Solbergs svenske lagkamrat VM-titeln.

Redan i första kurvan kraschade norska rallystjärnan Petter Solberg i söndagens VM-lopp i rallycross i Lettland, skriver Norska Dagbladet. Norrmannen togs om hand av sjukpersonal direkt och kördes till sjukhus. Först när Solberg körts till sjukhus kunde semifinalerna fortsätta. Kraschen var  den dubbla världsmästarens andra stora krasch under det senaste året. Förra året fruktade Solberg att han skulle bli förlamad efter en våldsam krasch i Kanada.

Svenske lagkamraten vann

Under samma tävling säkrade Solbergs svenske lagkamrat Johan Kristoffersson VM-titeln. Svensken har nu ett ointagligt försprång till tvåan Petter Solberg.

– Jag tycker väldigt synd om Petter, men samtidigt måste jag passa på att tacka min familj, speciellt min pappa, för det här. Vi har verkligen kämpat för att ta VM-titeln, säger en rörd Kristoffersson efter segern.

Kristoffersson har nu 271 poäng medan tvåan Solberg har 209 poäng. Fem poäng bakom Petter Solberg jagar svenske Mattias Ekström andraplatsen.

Johan Kristofferssons och Petter Solbergs lag, PSRZ Volkswagen toppar lagmästerskapet 44 poäng före Pegueot-Hansen på andraplatsen.

På twitter har rallycross-fans yttrat sitt stöd för skadade Petter Solberg. 

"Hoppas Petter Solberg är okej och att vi får se honom köra i Estering om två veckor. Kom igen Petter!", skriver Simon Krause på Twitter.

 

https://twitter.com/simk81/status/909408039664586753
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag