Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pampen: "Bättre om de bara försvann…"

Svenske F1-föraren Marcus Ericsson kör för Caterham.
Foto: Peter Nygaard / Grand Prix Photo

Det har stormat kring Marcus Ericssons stall Caterham hela säsongen. Tidigare i veckan begärdes biltillverkaren Caterham Sports Limited i konkurs, och nu tycker F1-bossen Bernie Ecclestone att Caterham inte har någon framtid i F1-cirkusen.

- Jag tycker att det vore bättre om Caterham bara försvann, säger Ecclestone enligt Blick.

Det är bolaget Caterham Sports Limited som begärts i konkurs. Rättigheterna till Caterhamns F1-stall ägs av 1Malaysia Racing Team, som i nuläget förhandlar fram en ekonomisk överenskommelse med Caterhams konkursförvaltare. Men Bernie Ecclestone har fått nog.

- Jag tycker att det vore bättre om Caterham bara försvann. Vi behöver inte stall som går runt med tiggarskålen, säger han.

"Inget som har berört"

Caterhams konkurs är inget som sätter käppar i hjulet för Marcus Ericssons medverkan i säsongens sista tävlingar. I onsdags hade varken Ericsson eller hans rådgivare Eje Elgh fått besked om konkursen skulle påverka de sportsliga förutsättningarna.

– Absolut ingenting. Det pågår förberedelser för USA:s grand prix precis som inför alla andra tävlingar. Det finns inga sådana indikationer, sa Eje Elgh till SportExpressen.se då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.