Pagenaud vinner Indycar Toronto

Foto: MARK BLINCH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Fransmannen Simon Pagenaud vann IndyCar i Toronto. 

Det efter att Scott Dixon varit nära att ta igen på de sista varven. 

Felix Rosenqvist slutade på femte plats. 

Simon Pagenaud, 35, dominerade både träningarna innan loppet och även under kvalet under lördagen där han vann före Scott Dixon och Felix Rosenqvist. 

Banan i Toronto är tuff och redan efter första varvet fastnade några bilar – där var även Marcus Ericsson var fast efter att Will Power försökt med en tuff sväng. Och det blev omstart. 

– Jag vet inte hur han hade tänkt sig lyckas med det, säger Viasats expert Richard Göransson. 

”Fantastisk dag”

Fransmannen vann Indycar Series 2016 och Indianapolis 500 2019. Och Simon Pagenaud ledde mer eller mindre under hela loppet i Toronto och tog hem IndyCar i Kanada. 

Scott Dixon försökte jaga Pagenaud under tävlingen och knappade in på de sista varven. Men fransmannen höll undan. 

– Jag har haft självförtroendet hela helgen och vi har försökt att bara fokusera på oss själva. Det är såna här dagar som är fantastiska, säger Pagenaud efter segern.

– Det var ett perfekt utförande av Penske-teamet.

Felix Rosenqvist startade som trea och höll till i mittenskiktet under hela racet. Rosenqvist slutade till slut på en femte plats. 

Marcus Eriksson å andra sidan satte kvällens bästa varv och hyllades av sitt team via radion. Detta trots den tuffa starten. Han slutade på 20:e plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.