Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På väg mot segern – slutade med krasch

Säsongspremiär för Indycar: ”En av de snabbaste banorna”
Tråkigt slut på säsongens första race för Felix Rosenqvist, som på grund av en krasch missade en given pallplats.Foto: WALTER G ARCE SR / CHIP GANASSI RACING
Marcus Ericssons race tog också slut innan målflagg, då han fick fel på sin bil.Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Felix Rosenqvist.Foto: WALTER G ARCE SR / CHIP GANASSI RACING

Felix Rosenqvist var under flera varv av nattens race i Texas snabbast av alla. 

En pallplats var given. Han var tvåa och på väg att ta över ledningen.

I stället tog det roliga slut med en krasch - med bara tio varv kvar att köra. 

”En enorm besvikelse”, säger Rosenqvist efter loppet.

Fjolårets bäste rookie i Indycar, Felix Rosenqvist, såg ut att vara på väg mot en sensationellt bra start på den här säsongen. Han låg tvåa då det var dags för tävlingens sista depåstop och det blev lite kaos på banan. 

Felix var topp två under stora delar av loppet på ovalbanan Texas Motor Speedway i Forth Worth, Texas.

Han var definitivt ett hot mot ledaren Scott Dixon, den femfaldige mästaren, som till sist vann det här premiärloppet.

Under de sista stökiga varven av det totalt 200 varv långa loppet fick Rosenqvist problem. När han skulle varva Marco Andretti så kom svensken för långt ut i banan, där greppet i asfalten var dåligt, Felix tappade kontrollen över sin bil och kraschade in i muren.

”Det var ett dåligt beslut i ett enda tillfälle under ett annars perfekt race, och det räcker”, säger svensken efter loppet i ett pressmeddelande.

Ilsken Rosenqvist dunkade näven i ratten

Ingen allvarlig smäll. Men garanterat något som kändes som en allvarlig motgång för Rosenqvist som blev så arg att han dunkade ena näven i ratten.

”Vi hade fantastisk fart i dag och det här hade kunnat bli hur bra som helst – nu blev det i stället ingenting. Det är tufft att smälta”, säger han.

Strax efter Rosenqvist uttåg ur tävlingen så tog tävlingens slut även för Marcus Ericsson, som länge låg på tionde plats, vilket var okej efter att han start från 17:e plats.

Ericsson fick något fel på bilen och tvingades in i depån och kunde inte avsluta racet.

Deppigt för de båda svenskarna alltså.

Desto roligare för 39-åringen från Nya Zeeland, som jagar sin sjätte mästerskapstitel den här säsongen.

”Detta var verkligen en laginsats”

Han medgav efter loppet att han räknat med en avslutade duell mot sin teamkompis Felix Rosenqvist. 

 – Jag kan inte tacka teamet tillräckligt. Det är så konstiga tider just nu. Så detta var verkligen en laginsats. Det här var stort, jag vill verkligen tacka alla i teamet, sa Scott Dixon i Viaplays tv-sändning 

Om kampen mot Felix sa han:

– Det blev tufft att varva bilar och vi var tvungna att göra en del modiga omkörningar. Det var verkligen tufft där ute.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.