På pallen – trots krasch innan starten: ”Otroligt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: LEONHARD FOEGER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEONHARD FOEGER / AP TT NYHETSBYRÅN

Lewis Hamilton vann Ungerns Grand Prix i överlägsen stil. Det var hans åttonde seger på banan – vilket innebär att han tangerar Michael Schumachers rekord för antal segrar på ett och samma ställe.

– Tro det eller ej men jag fick köra hårt idag. Det var en annorlunda utmaning att få köra helt själv, säger Hamilton efter loppet.

Regn under förmiddagen skapade tidiga förutsättningar för ett spännande lopp. Dramat i Ungerns Grand Prix började dock ovanligt tidigt efter att Max Verstappen kraschat före start, på väg ut till gridden.

Red Bull-mekanikerna lyckades dock mirakulöst reparera bilen i tid till start – där Lewis Hamilton startade från pole position och snabbt drog ifrån resten av fältet. Detta efter att Valtteri Bottas, som startade från den andra startrutan, ryckt innan lamporna släckts och därmed stannat till i ett försök att undvika tjuvstart.

Med en upptorkande bana hade hela fältet varit inne i depån för att lägga på torrdäck efter bara ett par varv. Därefter började väntan på en andra våg av regn – som dock aldrig dök upp.

Max Verstappen: ”Känns som en seger”

Efter 40 varv körda på det 70 varv långa loppet hade Bottas hämtat upp den mark han tappat i starten och började närma sig Verstappen, som trots problemen tagit sig upp till en sensationell andraplats. Då valde Mercedes att ta in finländaren i depån, med beräkningen att han skulle vara ikapp Verstappen igen med sex varv kvar av loppet.

Så blev det dock inte.

Med ett varv kvar att köra låg Bottas sekunden bakom Verstappen – men det var för sent. Red Bull-stjärnan lyckades hålla i hela vägen in i mål och knipa en sensationell andraplats, bakom helgens överlägsne segrare Lewis Hamilton.

– Jag vet inte hur de lyckades men det var helt otroligt. Att vara tvåa känns som en seger idag, säger Max Verstappen efter loppet.

Resultat: Ungerns Grand Prix

1. Lewis Hamilton

2. Max Verstappen

3. Valtteri Bottas

4. Lance Stroll

5. Alexander Albon

6. Sebastian Vettel

7. Sergio Perez

8. Daniel Ricciardo

9. Kevin Magnussen

10. Carlos Sainz

11. Charles Leclerc

12. Daniil Kvyat

13. Lando Norris

14. Esteban Ocon

15. Romain Grosjean

16. Kimi Räikkönen

17. Antonio Giovinazzi

18. George Russell

19. Nicholas Latifi


Piesse Gasly bröt loppet.

https://twitter.com/F1/status/1284832928141320192

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.