Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Önskestart för Dahlgren i STCC – vann premiären

Foto: Björn Lindgren /Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Björn Lindgren /Tt / TT NYHETSBYRÅN

STCC. Det blev en önskestart för Robert Dahlgren när säsongens första race i STCC släpptes i väg på Ring Knutstorp i Kågeröd, tre mil från Helsingborg.

Från sin tredje startposition tog han täten direkt och kunde sedan bevaka ledningen hela vägen in i mål.

Med sex varv kvar tog sig Fredrik Ekblom förbi Fredrik Blomstedt upp på andra plats och började jakten på Dahlgren. Varv för varv krympte försprånget, men gapet var för stort och Dahlgrens triumf var aldrig hotad.

Dahlgren och Ekblom följdes närmast av Daniel Haglöf, Fredrik Blomstedt och Tobias Brink över mållinjen. Men Daniel Haglöf straffades för en tveksam omkörning på sista varvet och flyttades ner en position.

Värre var det för Mikaela Åhlin–Kottulinsky och Peter "Poker" Wallenberg. Efter en kollision och avåkning på första varvet var det slut innan det ens hade börjat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.