Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya succén – talangen tog andra raka segern

Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

Charles Leclerc har gjort det igen. Under söndagen tog han sin andra raka seger – som dessutom var hans andra någonsin – när han efter hård kamp lyckades knipa segern på hemmabanan i Italiens GP.

– Jag gjorde några misstag, men i slutändan var det ändå jag som vann, säger Charles Leclerc efter loppet.

Italiens Grand Prix blev en riktig nagelbitare med drama loppet igenom.

Charles Leclerc startade i pole position på Ferraris hemmabana på Monza, men där bakom följde två Mercedes-bilar innan Vettel på fjärde plats efter ett kaosartat kval under lördagen.

Vettel var stressad inledningsvis där han tappade en position. Han snurrade senare av banan – och körde tillbaka rätt in i Lance Stroll. Det gav Ferrari-föraren ett 10 sekunders stop and go-straff, som i slutändan helt förstörde hans lopp.

Det lämnade Leclerc ensam i täten att fajtas mot de två jagandes Mercedes förarna.

Hamilton testade att gå in i depån tidigt för att försöka göra en undercut, men lyckades inte ta sig förbi. Han kom i stället ut precis bakom Leclerc där han länge försökte ta sig förbi, men körde då helt slut på sina däck. Det ledde till att även Hamilton pressades till ett misstag, vilket gjorde att teamkamraten Bottas kunde ta sig förbi.

Lewis Hamilton: ”Det viktigaste”

Bottas hade tidigare gjort en längre första stint vilket innebar att han körde på betydligt fräschare däck än de Leclerc hade i täten.

Inte heller han lyckades dock ta sig förbi den snabba Ferrarin, och Leclerc klarade av att hålla Bottas bakom sig hela vägen till målflagg, till hemmapublikens stora glädje.

– Vilket lopp! Jag har aldrig varit så trött, säger Leclerc efter loppet.

Hamilton var besviken efteråt, men kunde ändå se det positiva med två Mercedes-bilar på podiet.

– Han gjorde ett bra jobb. Han körde med stor press från både mig och Valtteri och jag gjorde det bästa jag kunde men däcken försvann helt för mig efter ett tag. Det var inte vår dag, men det är ändå en stark dag för teamet där vi drar ifrån mot Ferrari i konstruktörsmästerskapet, och i slutändan är det det enda som räknas.