Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya bränsleregler - då är F1-förarna oroliga

Foto: Hoch Zwei

MELBOURNE. Torr bana men lite kallare. F1-teamen slipar nu på taktiken till premiären i Melbourne.

- Mediumdäcken är egentligen lite för hårda och vi har inte tränat på någon taktik vad gäller bränsleförbrukningen, säger Marcus Ericsson inför debuttävlingen.

Träning och kval är en sak - men nu är det tävling. Många teamen är oroliga för hur bilarna ska hålla för påfrestningarna och de slipar på taktiken över natten.

Nytt för i år är att bränsleförbrukningen är reglerad vilket betyder att förarna behöver spara på bränsle under olika delar av loppet. Albert Park i Melbourne är en bana som kräver mycket bränsle.

Oroliga förare

- Vi har inte tänkt på det där så mycket men jag är säker på att det finns bra uppgifter om hur vi ska gå tillväga, säger Marcus Ericsson.

På ett förarmöte i Melbourne uttryckte flera förare oro för att bränslebesparingen kan skapa situationer på banan. En förare som ska spara bränsle gör det enklast genom att släppa på gasen i slutet av en raksträcka - vilket en förare som ligger precis bakom kanske inte räknar med.

- Det blir en lite knepigare situation och annorlunda racing, sa McLarens Jenson Button.

Alonso, Vettel och Magnussen förhördes av domarna efter några incidenter under kvalet men ingen av dem fick någon bestraffning.

För Hamilton var det karriären 32:a pole position - lika med legendaren Nigel Mansell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.