Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nu kommer jag dö – jag är död”

Foto: BRYN LENNON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: BRYN LENNON / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: HOCH ZWEI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HOCHZWEI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE

Romain Grosjean satt i en brinnande bil i 28 sekunder.

Nu talar Formula 1-föraren ut om de otäcka bilderna och infernot han befann sig i. 

– När jag satt där så började mina muskler slappna av och jag tänkte att nu dör jag, säger Grosjean till Sky Sports.  

Det var förra helgen som dramat utspelade sig i samband med Bahrains Grand Prix. 

Romain Grosjean kolliderade med Daniil Kvyat. Det gjorde att Grosjeans bil styrdes åt sidan och körde rakt in i en barriär. Direkt fattades bilen eld och delades i två.

Mitt i en brinnande bil satt Romain Grosjean kvar innan han kunde ta sig ut och därefter få hjälp av sjukvårdspersonalen som körde honom direkt till sjukhuset. 

– Det är bland det sjukaste jag har sett. Att han klarar sig är helt otroligt. Jag fattar det inte, sade en chockad Marcus Ericsson i Viaplay. 

”Var redan borta”

Ett par timmar senare postade Grosjean ett meddelande på Instagram där han hälsar att läget är under kontroll och att han tackar för stödet. 

Nu talar han ut om sekunderna som kunde ha avslutat hans liv. I en intervju med Sky Sports säger fransmannen att han satt kvar i 28 sekunder – samtidigt som bilen brann. 

– När bilen stod still öppnade jag mina ögon och det första jag försökte göra är att bli av med bilbältet och flytta på ratten. Men den var redan borta så jag hade ett problem mindre att tänka på. Jag försökte ta mig ut från en brinnande boll. Det tog mig 28 sekunder men det kändes som en minut och 30 sekunder, säger 34-åringen och fortsätter: 

– Jag kollade höger och vänster, men det var bara orange. Konstigt tyckte jag, var solen uppe? Nej det var lågorna. Då visste jag att jag inte hade mycket tid kvar om jag skulle vänta på hjälp. Då försökte jag resa mig upp men det gick inte, då satte jag mig ner igen. Men då hörde jag svordomar från ena sidan och tänkte jag att så här kan jag inte avsluta. 

Planerar för comeback snart

Romain Grosjean väljer att jämföra sig själv med en F1-legendar – Niki Lauda. Mitt i infernot som härjade försökte han resa sig men då slog det till: 

– Jag satt fast och då kom det mest läskiga delen av historien. Jag lutade mig tillbaka och började känna att mina muskler slappnade av. Jag kände ingenting, och då tänkte jag att nu kommer jag dö. Jag är död. 

Till slut lyckades Grosjean ta sig ur bilen och fördes till sjukhuset. I dag mår han bra och planerar att göra comeback nästa helg i Abu Dhabi GP. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.