Joel Eriksson. Foto: / TEAM MOTOPARKJoel Eriksson. Foto: / TEAM MOTOPARK
Joel Eriksson. Foto: / TEAM MOTOPARK
Janne Blomqvist från Viasat Motor. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅNJanne Blomqvist från Viasat Motor. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Janne Blomqvist från Viasat Motor. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Marcus Ericsson. Foto: MAGNUS NYSTRÖMMarcus Ericsson. Foto: MAGNUS NYSTRÖM
Marcus Ericsson. Foto: MAGNUS NYSTRÖM

Nobbade chansen att nå till formel 1

Publicerad

Svenske Joel Eriksson beskrivs av många som en av de största talangerna i internationell racing och en framtida F1-förare.

Efter årets fina säsong i formel 3 fick också Joel Eriksson ett erbjudande att tävla i F2 under 2018. Men enligt uppgifter i Viasat Motors F1-podd har Eriksson tackat nej.

– Det var den största chansen att nå ända fram till F1 en svensk haft sedan Marcus Ericsson, säger Viasats Janne Blomqvist.

Joel Eriksson, 19, från Tomelilla beskrivs av många som en av de största talangerna under F1 och har precis avslutat en framgångsrik helg i F3-VM i Macau och en bra F3-säsong. 

I dagens färska avsnitt av Viasat Motors F1-podd avslöjar poddens programledarpar Janne Blomqvist och Erik Stenborg att Joel Eriksson tackat nej till ett förmånligt avtal om en plats i F2 nästa säsong.

"Riktigt svårt att ta in"

Joel Eriksson har sedan flera år ett kontrakt med biltillverkaren BMW och Joel Eriksson valde enligt uppgifterna att stanna kvar hos BMW, troligen för att tävla för märket i tyska DTM-serien. 

– Joel hade ett fullsponsrat flerårsavtal klart med ett av toppstallen i F2 men han tackade nej. Det är väldigt synd att han inte tar chansen i F2, säger Janne Blomqvist.

– Och med tanke på vilka vägar det här skulle kunna ta var erbjudandet det bästa en svensk förare haft att nå hela vägen till F1 sedan Marcus Ericsson kom dit, fortsätter Blomqvist.

Enligt flera bedömare får nu Joel Eriksson mycket svårt att nå F1 via BMW:s DTM-stall.

– För mig är det här riktigt svårt att ta in, säger Blomqvist.

 

LÄS MER: Bästa chansen i karriären för Marcus Ericsson

 

Ingen svensk i F2 under 2018

Marcus Ericsson presenterades nyligen av Alfa Romeo Sauber för ytterligare en säsong i F1. Det blir Marcus Ericssons femte F1-säsong och i vår kommer Marcus att köra förbi Stefan "Lövis" Johansson och bli vår tredje mest meriterade F1-förare efter Ronnie Peterson och Joakim Bonnier.

I podden analyserar Janne Blomqvist och Erik Stenborg det färska avtalet mellan Alfa Romeo och Sauber och Marcus Ericssons chanser att förbättra sina resultat.

Podden avslöjar också att Gustav Malja petas från F2 och inte kommer att tävla i serien 2018. Malja har haft en tuff avslutning på F2-karriären men resultaten har varit sämre under andra halvan i år.

Joel Eriksson låter via sin manager Mattias Persson hälsa att han inte vill kommentera uppgifterna i Viasat Motors F1-podd.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag